Jön a meleg: 18 fok is lehet kedden

Szerző • 2017-12-11 • Hírek, Közélet Jön a meleg: 18 fok is lehet kedden bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva382

Szokatlanul meleg lesz a napokban, akár 18 fok is lehet, ami decemberben ritkaság. Ezzel pedig melegrekordok dőlhetnek meg. A kellemes, őszies idő a hétvégéik kitart, utána ismét lehűlés érkezik.

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a hét első napjaiban – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint a hét elején akár 18 fok is lehet, a hét második felében ismét lehűlés jön, havas eső, hó is eshet.
hirdetés

Hétfőn északkeleten túlnyomóan borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen várható eső, az északkeleti határnál délelőtt még vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az ország nagyobb részén rövid napos időszakok is lehetnek, legfeljebb néhol eshet gyengén az eső. A déli szél erős, nagy területen viharos lesz. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak, mert 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek. Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Hajnalban -5, +5, napközben 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Északon lesz a hidegebb.

Még kedden is erős, kezdetben helyenként viharos lesz a szél, majd folyamatosan gyengül a légmozgás. Délelőtt még napos időre lehet számítani, délutántól többfelé elered az eső. Hajnalban 5-10, napközben az Északi-középhegység északi részén 10-13, másutt 13-18 fokig melegszik a levegő.

Szerdára
virradó éjszaka és a reggeli, délelőtti órákban sokfelé várható eső, zápor – a hegyekbe havas eső, hó – majd északnyugat felől szűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet 1-7, a maximumhőmérséklet 3-8 fok között várható.

Csütörtökre nagy területen köd képződik, amely délelőtt nagyrészt feloszlik, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Késő délutántól viszont szórványosan eső is lehet, többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában 5-11 fok között, de az Északi-középhegység térségében 5 fok alatt alakulnak.

Pénteken és szombaton borús idő várható sokfelé esővel, záporral, erős széllel. A minimumhőmérséklet pénteken 2-8, szombaton 1-6 fok között valószínű. A maximumok pénteken 6-11, szombaton 3-8 fok között alakulnak.

Vasárnap keleten még esőre, másutt többfelé havazásra, havas esőre kell készülni. A szél is erős, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Fotó: Illés András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva