Jonny Greenwood szombaton fellép a Müpában

Szerző • 2015-10-16 • Hírek, Szórakozás Jonny Greenwood szombaton fellép a Müpában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva923

A legendás angol rockzenekar, a Radiohead gitárosa, billentyűse és dalszerzője, Jonny Greenwood október 17-én a Müpába érkezik. Nem egyedül jön: vele tartanak a London Contemporary Orchestra szólistái is: együtt készülnek elkápráztatni a magyar hallgatókat.

Jonny a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében egészen új arcát mutatja majd a közönségnek: az Orchestra tagjaival kiegészülve saját szimfonikus szerzeményeit adja majd elő.

A 43 éves Greenwood ugyanis nem csak rockzenészként ismert, hanem klasszikus és kortárs zenei körökben is elismert művész. Dokumentumfilmekhez, illetve mozifilmekhez is szokott zenét szerezni: az egyik Oscar-díjas alkotás, a Vérző olaj zenéjéért még Grammy-díjra is jelölték.

Greenwood rengeteg hangszerhez ért: dobol, játszik brácsán, hárfán, de a cselesztával és a harangjátékkal is ügyesen bánik. A szimfonikus zenekarra írt darabok komponistájaként is komoly elismertségre tett szert.

A világsztár az egyik kedvenc hangszerén, az ondes martenot-on is játszik majd a magyar közönségnek. Egy meglehetősen különleges eszközről van szó, amit 1928 előtt senki nem tudott megszólaltatni, hiszen csak ebben az évben építette meg a legendás csellóművész, Maurice Martenot (1898-1980). 

Névjegy
Jonny Greenwood és a London Contemporary Orchestra szólistái
Helyszín:
MÜPA
Komor Marcell u. 1.
+36 1 555-3300
Kezdés: 19:30
Jegyárak: 2900 Ft, 3500 Ft, 4500 Ft, 5900 Ft, 7900 Ft
További információkat itt találhatnak a rendkívüli eseményről.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva