Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Szerző • 2020-06-09 • Hírek, Közélet Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva138

Jövő év január 1-jétől eltörlik azt a rendelkezést, amely alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést, így általánossá válik a levegő védelméről szóló kormányrendelet alapján a tilalom az egész országban. A módosítás célja a levegő minőségének javítása, ezáltal a lakosság egészségének védelme. A törvény indoklásában emlékeztettek arra, hogy a levegő nem megfelelő minősége miatt uniós kötelezettségi eljárás van folyamatban Magyarország ellen. A levegőminőség alakulásában pedig a lakossági fűtés mellett kiemelt szerepe van az avar és a kerti hulladék égetésének.

Az ezzel összefüggő, az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény módosítását még június 3-án 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament, írta az MTI.

Fotó: Vladimir Rizov/Wikimedia Commons

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva