Jövőnk kulcsa: az egészséges élet!

Szerző • 2014-07-26 • Család, Egészség, Hírek, Közélet, Oktatás Jövőnk kulcsa: az egészséges élet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1803

A kerületi diákok számos érdekes és hasznos programon vettek részt az egészséges életmód jegyében, amelynek záró rendezvénye július 25-én a mentős nap volt, a Bókay-kertben.

Egészséges életmód a jövőnk kulcsa

A XVIII. kerületi népjóléti bizottságának nyári életmódtábor pályázatának keretén belül a Kassa Utcai Általános Iskola kerületi szintű programsorozatán vehettek rész a diákok júliusban. Diráné Huszár Gertrúd, a programsorozat szervezője elmondta, hogy a nyári életmód táborban a gyerekek megismerkedhettek az egészséges életmód alapvető szabályaival, többek között a helyes táplálkozással, korszerű ételkészítési technikákkal, a gyümölcsök és zöldségek élettani szerepével, a folyadékbevitel, a mindennapos testmozgás fontosságával…

A diákok különféle salátákat, zöldségtálakat, hidegtálakat készíthettek. A tábor záró programjaként a mentős napon vehettek részt a Bókay-kertben.

2A bemutatóval egybekötött előadást az Aranyszív Ambulance szakemberei előadást tartottak tartották az elsősegélynyújtás alapvető ismereteiről a vakációzó diákoknak.
A gyerekek csillogó szemmel hallgatták végig a sok hasznos információtt és aktívan részt vettek a rögtönzött bemutatón.
A diákok megtanulták a vérzéscsillapítás és a sebkötözés, a stabil oldalfektetés, az eszméletét vesztő embernek való segítségnyújtás teendőit is.
– Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, hogy a gyermekek pánik és félelem nélkül képesek legyen segítséget nyújtani bajbajutott embertársaiknak – mondta a titkár.
A rendezvényen a diákok mellett szülők is részt vettek, és elismerően szóltak a program fontosságáról.
A közalapítvány tervei között szerepel, hogy a következő tanévben az Aranyszív Ambulance munkatársaival sorra járják azokat az oktatási intézményeket, ahol igény van ilyen rendezvényre.
3A mentős napon segítő közösségi szolgálatot végeztek a Sztehlo Gimnázium diákjai.
A program végén a gyerekek gyümölcslevet kaptak és ingyenes alkotóműhely foglalkozáson vehettek részt.
bp18.hu, Fülep Erzsébet

1

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva