Jövőre folytatódnak a szűrések

Szerző • 2015-11-23 • Egészség, Hírek Jövőre folytatódnak a szűrések bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1038

Nem csak az idősebb generációknak van szüksége rendszeres egészségügyi szűrésre – ez volt a legfontosabb üzenete a Zsebők Zoltán Szakrendelőben november 21-én megrendezett újabb ingyenes egészségügyi szűrőnapnak.

Az idősebb korosztály rendszeresen jár orvoshoz, így folyamatos felügyelet alatt áll – mondta el Dér Paula egészségügyi referens. – Az elmúlt évek fontos tanulsága, hogy ők azok, akik élnek a lehetőséggel, és az ingyenes szűrőnapokon is részt vesznek. Azonban nem csak nin van szükségük rendszeres vizsgálatra. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az aktív korúak is megjelenjenek ezeken a napokon, hiszen rengeteg olyan rejtett probléma van, amit az itteni vizsgálatok ki tudnak mutatni, és ezzel megelőzhető a komolyabb baj.

Az egészségügyi szolgáltató, amely évente több ilyen ingyenes szűrőnapot hirdet meg, az időpont beállításával is igyekszik könnyebbé tenni a megjelenést az aktív korúaknak. A mostani szűrést is szombati napra szervezték, így akár a piacra menet, vagy onnan érkezve is beugorhatott bárki egy rövid vizsgálatra. Az érdeklődők ezúttal kardiológiai, nőgyógyászati, szemészeti szűrésen vehettek részt, illetve hasi ultrahang vizsgálaton, amire egyébként rendes rendelési időben csak előjegyzéssel lehet bejutni.

Az egészségügyi referens elmondta, ebben az évben már nem lesz több szűrőnap, de a következő évben megint rendszeres hirdet majd ilyen a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

bp18.hu, K. Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva