Jubilált a családias karateovi

Szerző • 2015-11-01 • Hírek, Közélet Jubilált a családias karateovi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1051

Tizenöt éve alakult meg a Karate Kölyök Magánóvoda és Családi Napközi Szemeretelep egyik csendes mellékutcájában, egy szép, kertes családi házban. Ma is hálás szívvel emlékszik vissza Angerman Lászlóné Aranka arra, amikor családi elhatározásból az otthonukat óvodává alakították.

Sportszerető családként mindhárom gyermekünket, akik persze már felnőttek, kisiskoláskoruktól küzdősport-foglalkozásra járattuk, amely nagyon jó hatással volt a személyiségfejlődésükre. Ez adta az ötletet, hogy piros öves tékvandóoktatóként óvónői hivatásomat is gyakorolva olyan magánóvodát hozzak létre, ahol a gyermekek természetes mozgásigényére alapozva küzdősporttal ismertethetem meg őket – mondta Aranka.

Az apróságoknak családias légkörben, életkori, egyéni sajátosságaik figyelembevételével igyekszünk élményekben gazdag programokat nyújtani. Rendszeresen úsznak, tékvandóznak, sakkoznak, korcsolyáznak, valamint mese-, vers- és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A sakk iránti érdeklődésüket Orgován Sándor sakknagymester játékosan kelti fel. Ezáltal fejlődik a kombinatív készségük, a figyelmük és a türelmük. Vargáné Kádas Tímea óvodapedagógus angol nyelven tanítja a játékokat, dalokat és mondókákat.

karateovi01_bent

A programokhoz egy saját korszerű busz áll az óvoda rendelkezésére, amelyet Aranka férje vezet. A gyerekek múzeumokba, kirándulni járnak. A legnépszerűbbek a tavaszi négynapos üdülések (szülők nélkül), amikor felfedezhetik a természet csodáit, közelebbről ismerkedhetnek meg az állatokkal.

A többgyermekes családok kérték, hogy fogadjuk a kis testvéreket is, mert így nem kellene két helyre vinni a gyerekeket, és a beilleszkedés, a szülőtől való elszakadás is sokkal zökkenőmentesebb volna – folytatta Angerman Lászlóné. – Ezen érvek alapján hoztuk létre 1,5–3 éves korú gyermekeknek a napközit, amely a Karate Kölyök Magánóvoda bölcsődés csoportjaként működik. Minden gyerek sportol, aki a tizenöt év alatt kikerült tőlünk, van olyan köztük, aki már fekete öves, és számos nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést. Amikor idejönnek, apró, pici, gyenge bimbócskák, majd a szemünk előtt nyiladoznak éveken át, míg végül elérkezik a búcsú napja.

Így a történet – évről- évre – ismétlődik…

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva