Júliusban is online fogadóórát tartott Ughy Attila

Szerző • 2019-07-30 • Hírek, Közélet Júliusban is online fogadóórát tartott Ughy Attila bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva387

Ahogy egy hónappal ezelőtt, úgy most a nyár közepén is fogadta Facebook-oldalán a kerületiek kérdéseit Ughy Attila polgármester. A legtöbb érdeklődés most a közterületek felújításával kapcsolatban érkezett. De szóba került a Gyermekzsivaj-program, a közösségi közlekedés, a parkolás és még egy rókaészlelés is.

A polgármesteri ankét nyitányaként két kerületi lakos is a Béke tér rendezésével kapcsolatos tervekről érdeklődött. Ughy Attila válaszában jelezte, hogy amennyiben nem tudtak részt venni a közelmúltban szervezett tájékoztatók egyikén sem, adják meg elérhetőségeiket az önkormányzatnál és küldenek számukra tájékoztatót. Szerintem itt leszögezhetjük, hogy ha más is igényli ezt a tájékoztatást, keresse fel az ügyfélszolgálatot (a bp18.hu oldalon minden elérhetőséget megtalálnak.)

A kérdések nagy része, közel 80-90 százaléka útfelújítások, közterület-fejlesztések körül forgott. Ebben a témában kérdeztek az Üllői út és a Nagykőrösi út felújításáról. “Tarlós István főpolgármester úr július 8-án a földút-program keretében bejelentette, hogy mind az Űllői út, mind a Nagykőrösi út felújításának tervezését elkezdték. Ugyanis a nevezett utak nemcsak új aszfaltburkolatot, hanem a gyalogosközlekedést segítő középszigeteket, akadálymentesített járdát és ívkorrekciókat is “tartalmazni” fognak – ezek egytől egyig engedélykötelesek. A Nemes utca Pestszentimre városközponti része még a nyáron új burkolatot kap majd” – érkezett a polgármester válasza. Az egyik érdeklődő a Gyerekzsivaj-programról kérdezett. Ughy Attila arról tájékoztatott, hogy ebben az évben hét játszóteret újítanak fel, melyből négyet már át is adtak. Jövőre pedig újabb felújítások következnek. A program eredményiről természetesen mi is folyamatosan beszámolunk majd.

Egy érdekes észrevételről is beszámolt az egyik kerületi lakos. Elmondása szerint Havanna lakótelepen már többször láttak rókát. “Köszönöm a jelzést, a történtekről mi is értesültünk. Egészségvédelmi okok miatt mi már megtettük a szükséges lépéseket. Ezen felül viszont kérem, ha újra “találkoznak”, a következő elérhetőségeken tegyenek bejelentést: Rákosmenti Mezei Őrszolgálat: 06 1 400 0809; rmenti.mezeiorszolgalat@gmail.com” – mondta el válaszában a teendőket a polgármester.

Egy érdeklődő arra hívta fel a figyelmet, hogy a parkolással kapcsolatban különböző pletykák keringenek a közösségi terekben. Ezért Ughy Attila közzé is tette a valós tényeket válaszában: “A kerületi önkormányzat NEM tervezi a parkolás fizetőssé tételét, ezek a hírek hamisak. Ellenben számos új parkolóhelyet tervezünk létesíteni például Pestszentlőrinc MÁV-állomás, Pestszentimre Nagyállomás környékén.”

Az ankéton továbbra is az utak, járdák, közterületek jövőjével kapcsolatban szállingóztak a kérdések. Szóba került az esővízelvezetés, amire már fel is állt egy csapat, hogy kidolgozzák azokat a megoldásokat, amellyel a hirtelen jött özönvízszerű esőt követően hatékonyan távozik a csapadék. Az egyik lakos a Gyöngyvirág utca sorsáról érdeklődött, ami elmondása szerint a kerület legszebb utcája. “Egyetértünk: a Gyöngyvirág utca gyönyörű. Ezért helyi területi védelem alá helyeztük képviselő-testületi döntéssel. Emellett tervezzük a tölgyfák védelem alá való helyezését is. Az utcában ezen kívül az idén közel 300 méter járdafelújítás is történik majd. A cél: megóvni és fejleszteni” – válaszolt a felvetésre Ughy Attila.

Az ankét összes kérdését és a válaszokat megnézhetik a polgármester Facebook-oldalán ide kattintva.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva