Kacagás, brummogás, nyávogás a kiskönyvtárban

Szerző • 2018-11-28 • Hírek, Kultúra Kacagás, brummogás, nyávogás a kiskönyvtárban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva333

Sokan azt hiszik, hogy amit nem hirdetnek meg a Facebookon, az nincs is. Tévednek. A FSZEK Pestszentimrei könyvtára „csupán” egy kör-e-mailban tudatta olvasóival, hogy november 23-án Marék Veronika Boribon cicája című meséjét láthatják a Nefelejcs Bábszínház előadásában. Telt ház lett.

A már komoly helyismerettel rendelkező Erdélyi Erika bábmester az előadást megelőzően a számos nyújtózkodó kezecske láttán arra kérte a nagyérdeműt, hogy a szereplők simogatásával várjanak a mese végéig. Ám a kezek fent maradtak, és a felhangzó programindító zenére vad csápolásba kezdtek. Érdemes megemlíteni, hogy a lüktető, jó ritmusú zene még a kísérő szülőket is mozgásra ingerelte. Erdélyi Erika örökmozgó képessége mellett hol mesélt, hol brummogott, és nyávogásból is jelesre vizsgázott. Gyakran kísérte az előadást gyermekkacaj, ám voltak pillanatok, amikor a könyvtárba tévedt – talán utolsó – őszi légy zümmögése is hallható volt.

Mondani sem kell: miután leeresztette jelképes függönyét a bábszínház, simogatásra kész kezecskék tucatjai köszönték meg a szereplőknek és természetesen az őket mozgató bábművésznek a mesés délutánt. Kijutott a köszönetekből Fodor Betty könyvtárosnak is. Egy négygyermekes apuka mesélte:

Négy gyermekkel a mai napig nem sikerült eljutnunk a belvárosi Puskin Kuckóba, ahol rendszeresen tartanak bábelőadásokat, így nagy örömmel vettem az előadás házhoz jövetelét.

A program önkormányzati támogatással valósulhatott meg.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva