Kalandra fel, irány a Bókay-kert!

Szerző • 2015-05-19 • Hírek, Szórakozás Kalandra fel, irány a Bókay-kert! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1292

Több változást is tapasztalhatnak azok, akik kilátogatnak a március 28-án kinyitott Bókay Kalandparkba: megnövekedett az akadályok száma, bővült a park területe, és újdonságok is várják a kalandozni vágyókat.

A leglátványosabb változást a drótkötél lesiklópályák áthelyezése, az új „állomáshelyek” jelentik, amelyekhez több új faoszlopot is telepített a kalandpark üzemeltetője. A pályák látványosabbak lettek, mert – mintegy kilépve az eddigi helyszínről – a vállalkozó kedvű adrenalin vadászok a Bókay-kert vendégeinek feje fölött siklanak.

A drótkötélpályákat a régi helyről, a kert kerítése mellől telepítette át az üzemeltető. Kóczán Gábor, a kalandpark munkatársa elmondta, hogy erre azért volt szükség, mert a környékbeli házak lakói panaszkodtak a lesiklás zavaró hangjára.

Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a mellettünk élőkkel, ezért úgy döntöttünk a változtatás mellett. Az új helyszínnel a pálya bővítését is meg tudtuk oldani, mintegy 200 méter új lesiklószakaszt telepítettünk – tette hozzá Kóczán Gábor, aki méltán büszke arra is, hogy környezetbarát módon sikerült ez a változtatás.

Ügyelünk arra, hogy a Bókay-kert azon fáin, amelyre felkerültek a pályához szükséges állomások, eszközök, egyetlen rögzítő elem, csavar se hatoljon a fák törzsébe.

A kalandparkban télen több új akadályt is kiépítettek, még változatosabbá téve a teljesíthető pályákat. Kóczán Gábor szerint egy átlagos erőállapotban lévő vendégnek sem okoz gondot a tudásához, fizikai képességeihez összeállított akadálysor leküzdése.

bokay_bent

Felnőtt, gyerek egyaránt megtalálja itt a megfelelő élményt nyújtó pályát. Az újdonságok is különböző nehézségi fokúak. Az akadályok száma egyébként közel 20 százalékkal bővült.

A tavaszi nyitás óta a Bókay-kertben lévő, felújított és biztonságosabbá tett trambulint is a kalandpark üzemelteti. Nyárig még két újdonságot szeretnének beüzemelni. Az egyik az ugrálóvár lesz, aminek leginkább a kisgyermekes családok örülhetnek. A másik újdonság valódi szenzáció lesz: a tervek szerint május folyamán telepítik Magyarország első Óriáscsúzliját.

– Ezt egy vízszintes bungee jumpingként lehet a legjobban elképzelni. A biztonságosan bekötött vendéget egy gumikötél-rendszer segítségével közel vízszintes irányban lőjük ki – árulta el az újdonság lényegét Kóczán Gábor.

A kalandpark előszenzonja június 12-ig tart, addig csütörtöktől vasárnapig 12 és 19 óra között várja az élményre vágyókat. A többi napon előzetes bejelentkezés alapján 10 fő feletti csoportokat fogadnak. A belépők áráról, és minden hasznos tudnivalóról a mindig naprakész internetes oldalon, a www.bokaykalandpark.hu címen találhatók friss információk.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva