Kalotaszegi és kerületi tűzoltók közös gyakorlata

Szerző • 2018-03-29 • Hírek, Közélet Kalotaszegi és kerületi tűzoltók közös gyakorlata bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva938

Közösen gyakorlatoztak a kerület és a kalotaszegi testvérváros, Körösfő tűzoltói.

Egy testvérvárosi kapcsolatnak akkor van értelme, akkor működik megfelelően, ha megtelik tartalommal, élettel és nem csak papíron létezik. Körösfő az elmúlt közzel huszonnyolc év alatt több mint tizenegy testvérvárosi szerződést kötött, kettő felvidékit: Heténnyel és Nagysallóval, a többi csatlakozó magyarországi település: Sásd , Pátka, Bugyi,Nyírvasvári, Tiszavasvári, Sárospatak, Békésszentandrás, Pásztó valamint a fővárosi XVIII.kerület Pestszentimre-Pestszentlőrinc.

Az addigra már kialakult baráti együttműködést 2012. július 8-án testvérvárosi szerződéssel erősítette meg a XVIII.kerület, valamint Körösfő község önkormányzata , mely egy újabb lendületet adott az önkormányzati vezetők, civil szervezetek, oktatási intézmények stb. között addig is példaértékű együttműködéshez .P1060901

Külön megemlítem azt a baráti és szakmai viszonyt, mely a két önkormányzat tűzoltócsapatai között alakult ki, melynek legutóbbi példája a közelmúltban Körösfőn megtartott kétnapos, közös gyakorlatot, továbbképzést, mely Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, Főtanácsos a Dél Pesti Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének vezetésével zajlott, őt kérdeztem a kétnapos programmal kapcsolatban.

Úgy a szakmai mint a baráti együttműködés példaértékű mindkét fél számára . Az elmúlt évek során többször utaztunk és jött hozzánk is Körösfő lelkes tűzoltóbrigádja , Mint az már lenni szokott a baráti fogadtatást követően a szakmai kérdések kerülnek terítékre. Szombat délelőtt előadások hangoztak el tűzoltótaktika és műszaki ismeretek témában, majd a szokásos szertárlátogatás következett. A gyakorlat színhelyén kezdetét vette a legérdekesebb program, begyújtottunk egy régi kimustrált Barkas típúsu gépjárművet, hiszen jól tudjuk hogy az igazi tűz oltásakor lehet tanulni és tapasztalatot nyerni. Kipróbáltuk a haboltó szerelvényeket, és az új hab-vízágyút, majd a roncsot szét is daraboltuk. A gyakorlat nagyon komplex és embert próbáló volt , hiszen az időjárás sem volt hozzánk kegyes, bár ez érdekelte a fiukat a legkevésbé. A gyakorlatot sikeresen és balesetmentesen végrehajtották. A közelmúltban óriási fejlődésen esett át Körösfő tűzoltó parkjának felszereltsége, hiszen a régi orrszivattyús, tartály nélküli, matuzsálem korú tűzoltógépjármű helyett, két nagyon korszerű Magirus típúsu gépjárműfecskendő őrzi a település nyugalmát .

Bódis László, Körösfő RMDSZ-es polgármestere , a rendezvény házigazdája végig részt vett a „kiképzésen”.

Önkéntes tűzoltóink remek munkát végeztek, nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen úgy szakmai felkészültségben mint felszerelés beszerzésben segítenek nekünk, hogy Körösfő község lakói nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Köszönjük budapesti barátainknak a tűzoltó felszereléseket, valamint azt a tapasztalatot mellyel felkészítették önkénteseinket egy esetleges bevetésre.

Jambrik Rudolf ezredes úr záró gondolata: Azzal a tudattal válunk el hogy mi a XVIII.kerület Önkormányzat segítségével mindent megtettünk , és a jövőben is meg fogunk tenni, hogy amikor valaki bajba kerül, vagy a gondatlanságból bekövetkezett balesetnél a rászorulókon segíteni tudjon ez a lelkes és tehetséges fiuk csapata, akik véleményem szerint már a hivatásos tűzoltók között is megállnák a helyüket, elhivatottságukat tekintve pedig már túl is szárnyalnak némelyikünket! Magam nevében köszönetemet fejezem ki Tordai László tűzoltó alezredes, Horváth Zsolt tűzoltó százados uraknak , kik segítettek ezt a nagyszerű feladatot végrehajtani! Külön is köszönetet mondok Tóth Kálmán úrnak a Budapest XVIII kerület Önkormányzat FIDESZ frakcióvezetőjéne , kinek segítsége nélkül nem jöhetett volna létre ez a szakmai találkozó!

bp18.hu, Péntek László

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva