Kandós gyerek rajzát vitte magával Párizsba Áder János

Szerző • 2015-12-12 • Hírek, Közélet Kandós gyerek rajzát vitte magával Párizsba Áder János bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva937

A Kandó iskola diákja olyan kiváló rajzot készített a környezetszennyezésről, hogy a köztársasági elnök magával vitte a párizsi klímacsúcsra. Gratulálunk Mészáros Dávid Bálintnak!

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet rajzpályázatot hirdetett általános iskolásoknak. Ebben arra kérték a gyerekeket, hogy rajzolják le, szerintük milyen lesz a világ húsz év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. A világ döntéshozói november 30. és december 11. között a párizsi klímacsúcson gyűltek össze, hogy intézkedéseket hozzanak a globális felmelegedés és a környezetszennyezés megállítására.

Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviselte a találkozón, aki a beérkezett csaknem 2500 pályaműből a tíz nyertes alkotást magával vitte Párizsba. Köztük – az iskola és Rajkó Henriett tanítónő büszkeségére – a Kandó Téri Általános Iskola 3.d osztályába járó Mészáros Dávid Bálint elgondolkodtató, színvonalas rajzát.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva