Kanizsa József 60 éve az irodalomban

Szerző • 2018-09-27 • Hírek, Kultúra Kanizsa József 60 éve az irodalomban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva770

Hat évtizede ír, költ verseket, benne van az irodalmi életben, és több mint három évtizede fogja össze az irodalom- és művészetbarátokat. Kanizsa József író-költő-kritikust, a Krúdy-kör titkárát kettős jubileuma alkalmából köszöntötték, hiszen az 50. kötete is most jelent meg.

Kőbányán él, de a szíve – hangoztatja – Pestszentlőrincért is dobog, szívesen jár a kerületünkbe. Szeptember 17-én 60 év az irodalomban címmel tartottak irodalmi estet Kanizsa József barátai a kőbányai KÖSZI Kő-caféban, hogy a Krúdy Gyula Irodalmi Kör titkárát a kerek évforduló alkalmából a vers és a zene nyelvén köszöntsék. Azért ezt a helyszínt választották, mert már negyedszázada kapnak itt rendszeres bemutatkozási lehetőséget a kör irodalom- és művészetbarátai.

A kőbányai kulturális központ, a KÖSZI igazgatója, Győrffy László az ünnepelt munkásságát méltatva kiemelte, hogy Kanizsa József milyen sokat tett és tesz a művészetek népszerűsítéséért.

Kívánjuk, hogy még nagyon sokáig legyen köztünk és írjon az örömünkre – tette hozzá.
Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő, zeneszerző zenével, a pestszentlőrinci Ujvári Ferenc pedig verssel köszöntötte a Krúdy-kör fáradhatatlan titkárát, aki ezután versválogatással tekintett vissza hosszú írói, költői pályájára.

Göröngyös, de szép út volt – mondta az irodalommal eltelt hatvan évről, amely alatt most jelent meg ötvenedik kötete Rám szabott sors címmel.

Kanizsa József a 35 éves Krúdy-kört 32 éve vezeti titkárként. Erről az időszakról is beszélt:
Harmincöt év egy irodalmi kör életében jelentős időszaknak számít, mert az ilyen hosszú megmaradás függ a vezetőség és a tagság szorgalmától, áldozatos munkájától, a mecénásoktól, valamint a hálás közönségtől. Úgy látszik, nálunk ez mind együtt van, s reméljük, hogy még nagyon sokáig együtt is lesz. Köszönet nektek és köszönet a támogatóknak – az ünnepelt itt megemlítette a XVIII. kerületi Zila Kávéházat is, amely hosszú évek óta ad otthont a társaság rendezvényeinek, mint legutóbb is, szeptember 20-án. Arra a kérdésre, hogy miért szereti Pestszentlőrincet, a következőket válaszolta:

Mert mindig szeretettel fogadnak bennünket a Zilában, több tagunk is ebben a kerületben él, és nem utolsósorban azért, mert Krúdy Gyula is szívesen járt ide például lőgyakorlatra.

bp18.hu, T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva