Karácsony: Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak

Szerző • 2020-06-22 • Hírek, Közélet Karácsony: Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva172

Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak: akkor, amikor mindenki más, és azért is, mert a fővárosi önkormányzatot a kormány a költségvetés befizetőjévé akarja tenni – mondta a főpolgármester a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Karácsony Gergely fontosnak nevezte, hogy a főváros megmutassa, hogy “nem vagyunk az ország fejős tehene”, hogy Budapest egy büszke város, és felemeli a szavát a “Budapest-adó” ellen.

Úgy fogalmazott: miközben a város rengeteg fontos közfeladatot ellát, azt is elvárja a kormány, hogy mindezek mellett még be is fizessen a központi költségvetésbe, “ami aztán ki tudja, hova és kiknek a zsebébe vándorol”.

A közösségi oldalra feltöltött videóban bemutatták, hogy vasárnap délelőtt a lezárt pesti alsó rakparton néhány száz szimpatizáns körében Karácsony Gergely arról beszél: a költségvetési javaslat “Budapestnek és minden magyar önkormányzatnak egy súlyos megszorító csomag”.

Van még néhány nap, néhány hét, hogy ezt a döntést átgondolják, ezért szeretnénk üzenni – mondta a főpolgármester, majd szimpatizánsaihoz kapcsolódva kék festékkel a Stop Budapest adó! feliratot fújták fel a rakpart útburkolatára.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva