Karácsony: Budapest újranyitása nem lehet politikai kérdés

Szerző • 2020-05-11 • Hírek, Közélet Karácsony: Budapest újranyitása nem lehet politikai kérdés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva219

Budapest újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn kora este a Facebook-oldalán. Karácsony Gergely szerint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn “lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról”.

“Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség” – fogalmazott a főpolgármester. Mint írta, Kovács Zoltán közlése szerint az újranyitás a fővárosi idősotthonokban elhunytak számától függ. Ezt Karácsony Gergely különösnek nevezte, mert éppen hétfőn derült ki, hogy “vidéken nő a fertőzések száma, több helyen felütötte a járvány a fejét a vidéki idősotthonokban, sajnos több kormányzati fenntartású otthonban is volt áldozata a vírusnak”. “Akkor most visszacsinálják a vidéki lazításokat? Ugye nem?” – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva