Budapesten a boltokban is kötelező lesz maszkot viselni

Szerző • 2020-04-21 • Hírek, Közélet Budapesten a boltokban is kötelező lesz maszkot viselni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva204

Április 27-től nemcsak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, hanem a főváros valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, boltokban, piacokon és a taxikban is kötelező lesz maszkot vagy arcot eltakaró kendőt, sálat viselni – jelentette be Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Karácsony Gergely főpolgármester a múlt héten már indokoltnak látta a szigorítást Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től. A BKK azt közölte, hogy a BKK munkatársai osztanak majd maszkokat az első időkben – írta meg az index.hu.

Később a főpolgármester arra is utasította a BKK-t, hogy az érettségik tervezett idejére teljes kapacitással működjön a közösségi közlekedés, sőt tájékozódjanak, hogy hol lehet szükség extra járművek beállítására. „Bár nagyon veszélyesnek tartom, hogy az érettségi időpontját éppen akkorra tűzték ki, amikor a miniszterelnök szerint tetőzik Magyarországon a koronavírus-járvány, a fővárosnak arra is fel kell készülnie, ha a kormány nem változtat ezen a döntésen” – közölte akkor Karácsony.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva