Karácsonyig tart a rendőrség Pofátlan(TAN)ítási akciója

Szerző • 2019-12-10 • Hírek, Közlekedés, Videók, Videók a nagyvilágból Karácsonyig tart a rendőrség Pofátlan(TAN)ítási akciója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva705

December 23-ig minden a sor elejére szabálytalanul besoroló, a többieket félrelökő erőszakos autós, és a tilos jelzésre fittyen hányva a kereszteződésen átszáguldó sofőr okkal félhet a felelősségre vonástól! Jelöletlen, videóval felszerelt rendőrautók vadásznak rájuk – olvastuk a kreszvaltozas.hu-n.

A rendőrség nem titkolt célja, hogy megfékezze a szabálytalanul, erőszakosan közlekedő autósokat, ugyanis tapasztalataink szerint rengetegen vannak.

Az akció még csak 6 napja tart (nem tudjuk pontosan, ebből mennyi volt a nettó szabályszegők keresésével eltöltött időtartam), de már 72 sofőr kapott bírságot:

  • záróvonal átlépése miatt 12,
  • buszsávban közlekedés miatt 11,

  • mobiltelefonálás miatt 10,

  • gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

Továbbá, a rendőröknek intézkedniük kellett több olyan sofőrrel szemben is, akik figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket (például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak jogosulatlanul) nem álltak meg a megállni tilos táblánál, vagy nem vették figyelembe a kötelező haladási irányt. Tizenkét sofőr kapott helyszíni bírságot amiatt, mert átment a piroson.

A rendőrség honlapján egy videót is közzétettek az eddigi történésekről:

A civilnek tűnő (jelöletlen) rendőrautókban hitelesített fedélzeti kamera rögzítette a szabálysértéseket, hogy azok letagadhatatlanok legyenek.

A lap megjegyezte, sok autós rendszeresen a kanyarodó-, gyorsító-, lehajtó-, busz-, és leállósávokat arra használja fel, hogy a zsúfolt úton előrébb jusson. Lényegében erőszakosan szereznek előnyt a többi közlekedő hátrányára. És ez nem ügyesség, vagy élelmesség kérdése, hiszen egy pénztárnál sem tolakodik senki a sor elejére, ez a leggyakrabban egyszerű szabálytalanság.

Természetesen szabálytalankodni december 23., vagyis az akció után sem érdemes.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva