Karácsonyváró koncert

Szerző • 2014-12-16 • Hírek, Kultúra Karácsonyváró koncert bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1145

A Gulner iskola második alkalommal rendezett adventi koncertet az Élő kövek templomában. A kisdiákok előadása könnyeket csalt a vendégek szemébe.

A Gulner Gyula Általános Iskola december 10-én meghitt, igazi ünnepre hangoló adventi koncertet adott a Pestszentlőrinci-Pestszentimrei Evangélikus Gyülekezet Élő kövek templomában. A vendégeket Győri Gábor, a templom lelkésze köszöntötte. A koncertet Kerekes Elek, az iskola igazgatója nyitotta meg, aki az ünnepi várakozás sokszínűségéről és izgalmairól beszélt.

 adventkoncert02_normal

A zenés-verses koncerten közel 60 tanuló lépett fel, akik olyan dalokat adtak elő, mint Halász Judit Karácsony ünnepén című szerzeményét vagy az Ó, gyönyörű szép titokzatos éj kezdetű karácsonyi népdalt. A telt házas koncerten a Sámson és Delila című operából Kerényi Eszter fuvolán játszott el egy részletet. Móra László Karácsony édes ünnepén című versét Frech’ Gábor tanár, előadóművész szavalta el, amit a diákok előadásában több ünnepi vers is követett.

 adventkoncert03_normal

A műsor sajátosságát az iskola különleges csengettyűszakkörének előadása adta. A szakkör 2010 őszén Kerekes Éva tanár vezetésével alakult, s az elmúlt tanév óta már kezdő és haladó csoporttal is működik. Ők többek között Henry Purcell Trombitafanfár és Bach Korai dallam című darabjával örvendeztették meg a meghatott közönséget.

 adventkoncert04_normal

A koncert után Kerekes Elek elmondta: büszke arra, hogy intézményükben a szülői munkaközösséggel együttműködve a kötelező oktatási feladatokon túl komplex művészeti nevelésben részesülhetnek a diákok.
Törekszünk arra, hogy minél több szabadidős elfoglaltságot, szakkört és sportolási lehetőséget nyújtsunk a diákok számára. Munkánkért pedig nem is kaphattunk volna szebb elismerést, mint ezt az élményt, amit a diákok adtak most nekünk ezzel a koncerttel – mondta.

bp18.hu,  Csernai Mariann

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva