Koronavírus: Mi a teendő házi (otthoni) karantén esetén?

Szerző • 2020-03-15 • Hírek, Közélet Koronavírus: Mi a teendő házi (otthoni) karantén esetén? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva469

A hatósági házi karanténról szóló tájékoztató szerint az érintett postát, áruszállítót fogadhat, az ajtóban átveheti a küldeményt, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. Ugyanígy átveheti az ajtóban egy hozzátartozójától az ételt is, amit hoztak neki. Aki ilyen karanténban van, és az ellátását nem tudja megoldani, az önkormányzattól kérhet segítséget.

Bár a kormányzati vonalról nem kaptunk még hivatalos tájékoztatást (pontosabban nem tudunk róla, hogy ilyen érkezett volna), illetve nem jelent meg további végrehajtási rendelet a vészhelyzet elrendeléséhez, mindazonáltal az idézett hivatalos honlapon található tájékoztatóból az olvasható ki, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdésében a polgármester részére meghatározott ellátási feladat csak abban az esetben merül fel, ha a karanténban elhelyezett személy nem tudja megoldani az ellátását és segítséget kér az önkormányzattól.

A 18. kerületi, házi karaténban lévő betegek az alábbi telefonszámon kérhetnek segítséget:

06(1)-296-13-32

Forrás: bp18.hu/Hámori László

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva