KARATE: kiválóan szerepelt – mégsem elégedett

Szerző • 2017-08-19 • Hírek, Sport KARATE: kiválóan szerepelt – mégsem elégedett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva292

Az ezüstéremig jutott Tadissi Martial a Linzben megrendezett júliusi karate-világbajnokságon. A szép sikerhez hat összecsapást kellett vívnia.

A 67 kilósok küzdelmi kategóriájában a Pestszentlőrincen élő Tadissi Martial 90 (!) versenyző közül jutott a döntőbe. Az idei Európa-bajnoki bronzérmes magyar a selejtezők során az egész világbajnokság egyik legjobb teljesítményét nyújtotta – hangoztatták a szakemberek. Öt győzelme alatt mindössze két pontot értek el ellene, miközben legyőzte a francia Da Costát, a döntőbe jutásért pedig 2-0-ra nyert a török Ujgur ellen. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok versenyző a fináléban alulmaradt az angol Thomasszal szemben.

Tadissi a sportág történetének legjobb magyar szerepléséig jutott. Felnőtt vb-n ezüstöt korábban ketten szereztek, de aranyérmet még soha nem sikerült nyerniük a karatékáinknak. A hosszú és nehéz világbajnoki menetelés során a magyar fiatalember perui, tunéziai, grúz, francia, török ellenfelét győzte le, s mindössze a döntőben maradt alul.
A siker „súlyához” tudni kell, hogy a linzi vb-n nem kevesebb, mint 118 ország versenyzői léptek küzdőtérre a különböző súlycsoportokban. A magyar indulók közül Linzben Tadissi Martial volt az egyetlen, aki dobogóra állhatott.
Mégsem örült…

Csalódott vagyok. Az első két meccsemen vezettem, de sajnos nem tudtam úgy befejezni ezeket, ahogy szerettem volna. Ráadásul mindkét küzdelemben megvolt az esélyem arra, hogy győztesen fejezzem be – mondta a kerületi sportember.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva