Kell egy CSAPAT! – Idén is első osztályban a PLER

Szerző • 2014-07-19 • Hírek, Könnyű, Programok, Sport, Szórakozás Kell egy CSAPAT! – Idén is első osztályban a PLER bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1081

A vezetőség benyújtotta nevezését a Magyar Kézilabda Szövetséghez, így a 2014/2015-ös szezonban is PLER-Budapest néven szerepelnek majd az első osztályban.

A csapat nyolcadik helyen zárt a 2013/2014-es bajnokságban, amire nem sokan fogadtak volna. Hutvágner István vezetőedzőnek izzasztó pillanatokat okozott az elmúlt bajnokság, de végül a PLER csapata megmaradt, és így a legjobbak között kezdheti meg az őszi szezont. A múltról és a jelen helyzetről kérdeztük a vezetőedzőt.

r10_pler-vac_csapat1_140523

Ma hogyan emlékszik vissza az elmúlt szezonra?

A csapatnak az őszi borzalmas szereplést követően sikerült feljönnie a rájátszásban a nyolcadik helyre, amire nem sokan tették volna le a voksukat. Többen már biztos kiesőnek könyvelték el a PLERT.

Mi volt a probléma az ősszel?

Mi vagyunk a legfiatalabb és a legkisebb költségvetésű csapat az NB1-es bajnokságban. A csapat átlag életkora 22 év volt, és zömében saját nevelésű játékosokkal. Hiányzott a megfelelő rutin, no és persze az erőnlét.

IMG_4014

Minek köszönhetik mégis a 8. helyezést?

Karácsony környékén új játékosokkal tudtunk frissíteni, ami nagy lökést adott. Tavaszra pedig a fiatalok is beleértek a bajnokságba. Bár nagyon tehetséges gyerekekről van szó, mégis idő kellett nekik, hogy felvegyék a versenyt a legerősebb bajnokság erősebb játékosaival.

A PLER mindig nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlásra. Mi szól a fiatalok NB1-es játszatása mellett?

Más ritmusban játszanak, és még nem hátráltatja őket a sérülésektől való félelem, nincsenek rossz emlékeik. Őket jobban érdekli a későbbi karrier lehetősége, így lelkesen és motiváltan játszanak. Míg az idősebbek inkább a megélhetésért küzdenek, ami viszont negatívan befolyásolhatja a játékukat. No persze a fiatal játékosok klasszisokkal kevesebbe is kerülnek a klubnak.

IMG_4577

Hogyan élték meg a sikeres NB1-es nevezést?

Bevallom nem számítottunk rá, hogy elindulhatunk. A nevezés előtt három nappal jött a hír, hogy mégis csinálhatunk csapatot, de addigra már csomó játékos távozott és a szakmai stáb is erősen megritkult. 6 játékosunk maradt, így próbáljuk összeszedegetni a csapatot. Saját nevelésű fiatalokkal és régi PLER-es kötődésű játékosokkal próbáljuk feltölteni a keretet.

IMG_4022

Július 21-én kezdik felkészülésüket a következő szezonra. Milyen reményekkel vágnak neki a munkának?

Talán megdöntjük a 22 éves átlagéletkor rekordját, mert idén még fiatalabbak leszünk. Próbálunk ugyanolyan fiatalos lendülettel küzdeni, mint a rájátszásban sikerült. A srácok nagyon ügyesek, de a célunk a bennmaradás. Sok mindenre és nagyobb tervekre, álmokra nincsen lehetőségünk, mert annyi pénzünk van, amennyivel az önkormányzat támogat bennünket. Ha nem mennek el a játékosok, könnyebb helyzetben lettünk volna.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva