Kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosabban

Szerző • 2014-07-20 • Egyéb, Fejlesztések, Hírek Kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosabban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2701

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS – Utak, parkolók, járdák és járművek… A települések fejlődésének egyik legfontosabb feltétele a biztonságos, gyors és hatékony közlekedés. A XVIII. kerület életében sincs ez másként, így nem véletlen, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a közlekedésfejlesztésre. Utak, parkolók, járdák – bőven van feladatunk.

Épülő körforgalom

Hamarosan elkezdődik a Margó Tivadar és a Baross utca kereszteződésében tervezett körforgalom építése. A munkálatokra 250 millió forint jut. A fejlesztés a környező terek rendezését, az új zöldfelületek kialakítását, a közlekedési területek – utak, járdák, parkolók – átalakítását, felújítását is magában foglalja. A kerület korábbi vezetősége 16 év alatt nem talált megoldást a baleseti gócpont megszüntetésére, most azonban – legkésőbb az év végéig – teljesen átépül a kereszteződés.

Jelentős átszervezések

Több éve fennálló probléma oldódott meg a szemeretelepi vasúti átjáró felújításával. A közút renoválásával, a fénysorompó üzembe helyezésével kényelmesebbé és gyorsabbá vált az áthaladás. A vasútállomás mellett ötven autónak alakítottak ki parkolóhelyet. Hosszú idő óta rendezetlen állapotot sikerül megoldani azzal is, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi utat átívelő Felsőcsatári úti hidat átépítik, és közben az Attila utcai gyalogos- felüljáró is megújul. Az átszervezés megkönnyíti az Erzsébet- és a Bélatelepen, a Ferihegyen, a Ganzkertvárosban, a Lakatos-, a Miklós- és a Szemeretelepen élők mindennapjait.

járda

Járdafelújítás és parkolók

Az elmúlt időszakban átlagosan 8 kilométer járda újult meg évente. A korszerű technológiával végzett járdafelújítás remélhetőleg hosszú időre szóló megoldást jelent a kerület számos pontján. A szakemberek szerint rendeltetésszerű használat esetén a felújított járdák tíz-húsz évig szolgálhatják a gyalogosok kényelmét. A Ferihegy 1. vasútállomásnál kialakítandó P+R parkolókat már megtervezték, és hamarosan a lőrinci piacon is megoldódnak a parkolási gondok.

Új járműveken utazhatunk

Kérésünkre tavaly két új buszjárattal bővült a XVIII. kerületi tömegközlekedési hálózat. A 236-os és a 236A jelzésű autóbuszok a Havanna-lakótelep, az Üllői út térsége és a vecsési Market Central jobb közlekedési kapcsolatát biztosítják. Budapesten elsőként a mi kerületünkben már földgázüzemű, környezetbarát úgynevezett CNG-buszok is járnak, a 182-es és a 184-es vonalán.

új busz

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva