Kényszerleszállás Ferihegyen – gumicukrot nyelt félre egy utas

Szerző • 2018-05-30 • Hírek, Közélet Kényszerleszállás Ferihegyen – gumicukrot nyelt félre egy utas bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva742

Budapesten szakította meg útját az Air India légitársaság Delhi – London járata kedden kora este egy utas rosszulléte miatt – írta az arportal.hu.

Az AI 111-es számú járatot teljesítő Boeing 787-8 Dreamliner személyzete a román-magyar határ térségében döntött az út megszakítása mellett és kezdte meg a süllyedést Ferihegyre. Az állóhelyen az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat szakemberei megkezdték a beteg utas ellátását. Az AMS később arról tájékoztatta az AIRportal.hu-t, hogy infarktus gyanújával riasztották a Repülőtéri Sürgősségi Ügyelet egészségügyi teamjét. A szakemberek a repülőgép fedélzetére érve tapasztalták, a személyzet lélegeztet, illetve mellkaskompressziót alkalmaz egy idős hölgy utason.

A szolgálat munkatársai átvették az ellátást, fedélzetről ún. Rautek műfogással emelték a beteget a hordágyra. A művelet közben, a szegycsontot ért nyomás következtében, a beteg légútjából fél golflabda nagyságú gumicukor darab távozott.

Ezt követően rövidesen helyreállt a beteg légzése és keringése is, a szintén riasztott OMSZ munkatársainak már stabil állapotban adták át a nőt.

Forrás: AIRportal.hu
Fotó: https://www.pilotcareernews.com/5875-2/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva