Képi egyensúly

Szerző • 2014-10-20 • Egyéb, Hírek, Művészet, Programok Képi egyensúly bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1259

Ami létezik, az csak valamilyen harmóniában létezhet. Mégis mindennek a mozgatórugója maga a diszharmónia, ami fenntartja az állandó, szűnni nem akaró vágyat az emberiségben arra, hogy a tökéletesre törekedjen… 19 kerületi mester munkája a Kondorban a hónap végéig.

A Kondor Béla Közösségi Ház október 14-én Harmónia – Diszharmónia címmel rendezett kiállítást. Erre, az egymás nélkül nem létező fogalompárra reflektálva készítette el 19 kerületi művész legújabb alkotásait, melyeket a XIII. Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett kiállításon lehet először, de remélhetőleg nem utoljára megtekinteni.

Az eseményen a vendégeket Császár Bíró Lilla a közösségi ház vezetője és Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte. A kiállítást Emőd Péter művészeti szakíró nyitotta meg.

Clipboard07

– Öröm volt látni, hogy mennyire tükröződik ebben a kis metszetben a kortárs magyar képzőművészet gazdagsága; műfaji, tartalmi és stiláris sokszínűsége. Látni azt, hogy mennyire erős a festészet hagyományos műfaján belül is az új lehetőségek keresése, ami persze egyben a festészet tartós fennmaradásának és sikerének is fontos záloga. Van, akinek a kísérletező kedve a színek újfajta használatában nyilvánult meg, míg mások a valóság helyett az absztrakció, vagy a hagyományos helyett, a digitális ábrázolásban próbálták ki magukat – mondta Emőd Péter.

A kiállítás kurátora Huller Ágoston képzőművész volt. A zenei élményről és ráhangolódásról Kovács Ildikó hegedűművész játéka gondoskodott. A tárlat október 30-ig minden nap 8 órától 19 óráig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva