Kerékpáros szórakozás a jótékonyság jegyében

Szerző • 2015-04-21 • Hírek, Közélet, Programok Kerékpáros szórakozás a jótékonyság jegyében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1074

Az I. sz. Gyermekklinika támogatására tavaly megszervezett jótékony célú Tour de Bókay kerékpáros felvonulás olyan sikert aratott, hogy idén április 26-ra újra meghirdetik a szervezők.

A klinika 175 éves évfordulója apropóján dr. Tóth-Heyn Péternek, a klinika igazgatóhelyettesének ötletét felkarolva fogott bele a jótékony célú kerékpáros túra szervezésébe Kardos Gábor, a Bókay-telep volt önkormányzati képviselője, a XVIII. kerületi Települési Értéktár Bizottság elnöke.

A nagy sikerre tekintettel idén újra megrendezik az eseményt az intézmény alapítványának támogatására a „Sport – egészség – hagyomány” mottó jegyében. Mint azt Kardos Gábor elmondta, a gyűjtés és az egészséges mozgás mellett az is cél, hogy felhívják a figyelmet a Bókay család által Budapesten – jelentős részben a XVIII. kerületben – létrehozott kulturális örökségre.

A túra április 26-án 10 órakor indul a klinika kertjéből (1083 Bókay János utca 53.), majd az Üllői úton végighaladva érkezik a Bókay-kertbe. Fontos tudnivaló, hogy csak olyan kerékpárral lehet részt venni, amelyik megfelel a közúti közlekedés szabályainak. A felvonulás egész ideje alatt rendelkezésre áll orvosi ügyelet és kerékpárszerviz, a végén pedig – a szervezők szándéka szerint – várhatóan kedvezménnyel vehető majd igénybe a Bókay-kert szolgáltatásainak nagy része.

bokay175_kint

A részvételi díj 1000 forint, családi nevezéskor (több gyerek esetén is) 3000 forint.

Program:

9.00-10.30: Nevezés

10.00: Megnyitó. Dr. Szabó Attila, a klinika igazgatója, Dr. Tóth-Heyn Péter, klinikai adjunktus, a rendezvény megálmodója, dr. Lévai István Zoltán, a XVIII. kerület alpolgármestere, Kardos Gábor, XVIII. ker. egykori képviselő, a rendezvény megálmodója
Törőcsik Dalma, az AMWAY kommunikációs vezetője, Faragó Tamás/Marosi Ádám olimpikonok

10.25: Bemelegítés

10.45: Indulás a Bókay Gyermekklinikáról

11.30: LIDL parkoló (XVIII. kerületi résztvevők csatlakozása)

11.45: Érkezés a Bókay-kertbe

12.00: Köszöntők. Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester
Bókay-család, Klinika, Bókay János, egyetemi adjunktus, a Bókay család képviselője
Prof. Tulassay Tivadar, a klinika volt igazgatója, a Bókay család történetének kutatója
Heilauf Zsuzsa, a XVIII. ker. Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény vezetője

13.00: Táncház – Vörös Árpád és Turi András

14.00: Koncert – Fehér Adrienn, Brunner Márta – Disney slágerek

14.30 – 17.00: PIKNIK

Ingyenes programok: uszoda, futópálya, lövészet, kézműves sátor, arcfestés hófánk csúszda (a Síiskolában), bohócdoktorok, lufihajtogatás.

A Kalandparkot 15 %-os kedvezménnyel vehetik igénybe a résztvevők.

bokay01_bent

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva