Kerékpártúra a Lendületbe hozzuk programban

Szerző • 2015-04-09 • Hírek, Sport, Videók, Videók a tizennyolcból Kerékpártúra a Lendületbe hozzuk programban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1392

Tavasszal is várja a kerületi lakosokat az ingyenes Lendületbe Hozzuk program, amely immár 10 sportágat ölel fel, köztük a kerékpártúrát is. A kerekesek Március 29-én Ócsára látogattak el, április 12-én pedig a Naplás-tóhoz bringáznak majd.

Hónapról hónapra beszámolunk az önkormányzat támogatta Lendületbe hozzuk! elnevezésű helyi ingyenes sportolási lehetőségekről. Az utóbbi időben helyet kapott a kínálatban a népszerű kerékpáros túrázás is. Ladoniczki Ferenc túravezetőt kérdeztük.

Aki ismeri önt, tudja, hogy profi kezekbe került a Lendület új kínálata, mert ön már Izlandot, ezt az izgalmas országot is körbetekerte. Milyen volt?

– Mondta, hogy izgalmas, ezek után nem is lehetett más a tekerésünk, mint izgalmas, szolidan fogalmazva is. Gejzírek mellett, gyönyörű tengerparton mentünk, amit nehéz szavakba foglalni, ezt látni kell. Életre szóló élményt kaptam.

Ami most vár önre, az nem lesz ilyen kalandos, de a Lendület új sportága sokak érdeklődését felkeltheti.

– Hiszek ebben, s már az első túránk is ezt igazolta.

kerekpar_bent

Hol jártak, mit láttak?

– Március 29-én volt a premierünk, amikor vagy húsz túrázóval Ócsára mentünk, az ottani román kori templomot néztük meg, majd a település arborétumában jártunk.

Nem kell tehát mindig a világ végére menni, hogy élményben legyen részünk…

– Pontosan ezért gondoltak az önkormányzat sportreferensei arra, hogy jó volna „bicikliközelbe” hozni a kerületieknek Magyarországot.

Gondolom, terveik is vannak már…

– Április 12-én rendezzük meg a második programot, a cél a Naplás-tó.

S ezek után?

– Májusban két program vár ránk, amelyekből az első nem kifejezetten bringás, de lehet, hogy még annál is izgalmasabb. Tizedikén a Pálvölgyi- és a Szemlőhegyi-barlangba megyünk, ott bújunk a föld alá, s látunk majd csodákat. De hogy ne ragadjunk a sötétben, arról május 31-én gondoskodunk. Ekkor vonatra ülünk, és irány a tatai Öreg-tó. Aki körbe akarja túrázni a tavat, az hozzon kerékpárt is, mert csak nyolc kilométert kell tekernie, s máris gazdagabb lesz egy élménnyel. Akár még a gyerekek is nyeregbe szállhatnak, mert ennyit kerékpározni számukra sem megterhelő. A programokról szívesen adok információt a 30-864-5736-os telefonszámon.

A TV18 riportja a túráról:

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva