Kertünk kincsei, Isten ajándéka

Szerző • 2018-10-15 • Hírek, Közélet Kertünk kincsei, Isten ajándéka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva499

Ezzel a megjegyzésre „eltevésre” méltó, szép mondattal invitálta a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola az otthonába, annak az udvarára a vendégeket.

Az apropó is hasonlóan kedves volt, hiszen az őszi hónapokban a termények betakarítása után szokták megáldani elődeink azt, amiért egész évben dolgoztak. A termést, a terményeket.

A gyönyörű tavaszias időben az iskola valamennyi diákja részt vett azon a szabadban rendezett szentmisén, amelyet Tampu Ababei József, a Pestszentlőrinc Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia plébánosa celebrált. Az idei bőséges termésért mondott hálát azzal a 350 diákkal közösen, aki a Szent Lőrinc iskola padjaiban szerzi meg azt a tudást, amelyre építkezve tanulhat majd tovább.

Az iskola új igazgatónője, Kuti Margit és az igazgatóhelyettes, Szarvas Attila jogos büszkeséggel fogadhatta az érkezőket, hiszen ez a nap a lőrinceseknek is, a vendégnek is örök élményt adó lehetett.

Kérdésünkre az igazgatónő az iskola egyik fontos feladatát, a lelkiségre nevelést emelte ki, Szarvas Attila pedig azt, hogy büszkeség és öröm tölti el, ha az iskola diákjaira, s a megáldandó terményekre pillant. Tegyük hozzá, teljes joggal, mert ahogy mondani szokták, festeni sem lehetne szebbet, mint amilyenek a kosarakban lévő gyümölcsök és zöldségek voltak. Valamennyi Isten ajándéka…

Az ünnepség után a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szórakoztatták a „kollégákat” a színvonalas műsorukkal.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva