Kerületi körzeti megbízottak – 2-es körzet

Szerző • 2016-02-22 • Hírek, Közbiztonság Kerületi körzeti megbízottak – 2-es körzet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1147

Sorozatunkban a rendőrség kerületünkben dolgozó körzeti megbízottjait mutatjuk be. Az ő személyük, hivatástudatuk, szerteágazó munkájuk és nem utolsósorban empátiájuk döntően meghatározza az adott körzetben élők biztonságérzetét.

A 2-es körzet a Méta utca–Kolozsvár utca–Kondor Béla sétány–Margó Tivadar utca–Kele utca által határolt területet foglalja magában. Az itt dolgozó Bíró Zoltán rendőr törzszászlós Miskolcon, Nagy István rendőr zászlós Budapesten végezte a rendészeti szakközépiskolai tanulmányait. Rendvédelmi munkájukat mindketten a XVIII. kerületben kezdték: Bíró Zoltán 2003-ban, Nagy István 1997-ben.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már 2002-ben megszerettem a kerületet, ugyanis utolsó tanulóévemet is az itteni rendőrkapitányság kötelékében végeztem – meséli Bíró Zoltán. – Nős emberként Dunavarsányban búcsúzom el a feleségemtől, és a XVIII. kerületi kapitányságon veszem fel a szolgálatot, 2012 óta mint körzeti megbízott.

Én a feleségemtől és a két gyermekemtől a kerületben búcsúzom el, akár gyalog is mehetnék munkába – veszi át a szót Nagy István, aki 2009-től körzeti megbízott.

A körzeti megbízottak elérhetőségei
Bíró Zoltán rendőr törzszászlós: 06-70-489-3759
Nagy István rendőr zászlós: 06-20-852-2602
E-mail: 2kmb.18rk@budapest.police.hu

Szaknyelven szólva „előre megfontolt szándékkal” vasárnapra időzítettük a találkozónkat. Egyszerű kíváncsiságból: vajon egy pihenőnapon a körzeti megbízott is lazíthat?

Első pillantásra valóban nagyobb a rend és a nyugalom, ma nem kell időre beérni a munkahelyre, az iskolába – válaszol Bíró Zoltán. – Ugyanakkor ennek a rendnek és nyugalomnak az igénye, elvárása más típusú szolgálatot ír elő. Az emberek misére járnak, közös családi sétát tesznek, amelyre ritkán adódik alkalom, nem szólva a lakáson belüli aktív pihenés utáni vágyról. Szóval nincs lazítás, rendnek kell lennie.

A 2-es körzet a legnépesebb húszezer lakossal és kizárólag lakótelepi házakkal – teszi hozzá Nagy István. – A jog- és szabálysértők vasárnap sem pihennek. Lehet ünnepnap vagy hétköznap, a megjelenésünkkel vegyes érzelmeket váltunk ki. Vannak, akik közömbösek, vannak, akik mosolyogva köszönnek, de vannak olyanok is, akiken látszik, hogy van félnivalójuk.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva