Kerületünk pedagógusait díjazták

Szerző • 2015-06-09 • Hírek, Oktatás Kerületünk pedagógusait díjazták bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1926

A pedagógusnap alkalmából az önkormányzat ünnepséget rendezett június 5-én a Rózsa Művelődési Házban és a polgármester kiosztotta kitüntetéseket.

Virágcsokorral köszöntötte Ughy Attila polgármester és Galgóczy Zoltán alpolgármester Grünvald Mária, Tóthné Kővári Csilla és Véghely Tamásné intézményvezetőket, akik néhány órával korábban vehették át a fővárosi pedagógusnapi ünnepségen a Bárczy István-díjat.

pedagogus01_bent

A polgármester meleg szavakkal szólt a pedagógusok áldozatos, ám szép munkájáról, beszédében idézve Koczeth László gyakorló pedagógusnak a Magyar Irodalmi Lapban megjelent sorait: „Pedagógus vagy? Akkor neked küldetésed van. Neked lámpásnak kell lenned. Olyan értékvesztő, felfordult világban élünk, melyben nagy szükség van messzire világító, értékteremtő, szeretetet, tudást átadni tudó lámpásokra. Tisztán, őszintén sugárzó emberi fényükre, mely, ha világos van, szinte észrevétlen marad, de a sötétben köré telepednek az emberek.”

pedagogus02_bent

Ughy Attila átadta A kerület óvónője, A kerület tanítója, A kerület tanára kitüntetéseket is. Ezeket az elismeréseket a gyermekek, a tanulóifjúság nevelésében-oktatásában a kerületben legalább tíz éve elismerésre méltó munkát végző tanárok, tanítók, óvodapedagógusok kaphatják meg.

Ezt követően a polgármester Vad Sándornénak, a Bóbita óvoda vezetőjének nyugdíjba vonulása alkalmából megköszönte a több évtizedes munkáját.

A kitüntetettek
A kerület tanára: Bakosné Baár Tünde (Piros iskola), Gelniczky Erzsébet (SOFI), Kerekes Elek (Gulner iskola), Szilágyi Dániel (Eötvös iskola), Thomann Julianna (Bókay iskola)
A kerület tanítója: Kisvarga Gáborné (Eötvös iskola), Pelvánné Vajtai Judit (Ady iskola)
A kerület óvodapedagógusa: Ács Ildikó (Zöld Liget óvoda), Kázsmér Istvánné (Napraforgó), Reszler Erika (Gyöngyszem)

Az ünnepi műsorban Fábián Luca, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola tanulója, valamint az Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai, a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mellett Rékasi Károly színművész működött közre.

pedagogus03_bent

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva