Kerületünkben a legnépszerűbb a Nyugdíjas Akadémia

Szerző • 2018-12-04 • Hírek, Oktatás Kerületünkben a legnépszerűbb a Nyugdíjas Akadémia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva519

Dr. Jászberényi József, a Milton Friedman Egyetem Folyamatos Tanulás Központjának vezetőjével büszkén zártuk a Nyugdíjas Akadémia őszi szemeszterét; rekordszámú, 831 szenior kerületi lakos jelentkezett az évek óta nagy sikerrel ingyenesen, az önkormányzatunk támogatásával működő oktatási sorozatra – írta Facebook-oldalán Ughy Attila.

“Büszkén jelentjük, hogy az országosan 40 helyszínen, 5500 fővel zajló programban a XVIII. kerület csapata – az országos létszám ötödét kitéve – a legnagyobb helyszíni létszámot produkálta. Ez a kiemelkedő eredmény azt is mutatja, hogy a nagysikerű sorozatra a jövőben is építeni kell” – folytatódott polgármesterünk posztja.

A Nyugdíjas Akadémia a kerületünkben 2013-ban azzal a céllal indult, hogy az 50 év felettiek számára ingyenes képzéseket nyújtson. Öt év alatt nemcsak a képzési szám és az oktatás minősége emelkedett, hanem számos közösségi programmal is színesítettük a tananyagot és építettük a közösséget.

– Mindig ügyeltünk arra, hogy olyan témákat érintsünk, amelyek izgalmasak és hasznosak: volt nyelv- és tablet-használat oktatás, geoopolitika és kultúrtörténeti képzés is. Mindig igyekszünk folyamatosan bővíteni vagy cserélni a megszerezhető tudásanyagot, így 2019-ben egy különleges „családfa-kutató” tanfolyammal, illetve egy napjainkban különösen fontos „jogi alapismeretek” tantárggyal bővítjük majd a kínálatot – tekintett a jövőbe Ughy Attila.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva