Kerületünkben autókra dőlt egy fa a vihar miatt

Szerző • 2018-08-14 • Hírek, Közélet Kerületünkben autókra dőlt egy fa a vihar miatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva520

Fővárosban is több helyszínre riasztották a tűzoltókat az országon átvonuló szeles, esős idő miatt augusztus 14-én. Kerületünkben, a Ráday Gedeon utcában autókra dőlt egy fa, személyi sérülés nem történt.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról számolt be weboldalán, hogy kidőlt fák és a leszakadt villanyvezetékek okozták a legtöbb gondot kedden az országon átvonuló zivatarlánc nyomán. Budapest több kerületébe riasztották a tűzoltókat kedden a kora esti órákban. A XXI. kerületi Csikó sétányon, a XI. kerületi Kalotaszeg utcában és a XVIII. Ráday Gedeon utcában autókra dőlt fák miatt kérték a fővárosi tűzoltók segítségét. A III. kerületi Nimród utcában és a IV. kerületi Szekfű Gyula utcában leszakadt villanyvezeték miatt riasztották a fővárosi egységeket. Szintén faág szakadt a 4-es és a 6-os villamos felsővezetékére kedd kora este Budapest IX. kerületében, a Ferenc körút Mester utcához közeli szakaszán. A főváros hivatásos tűzoltók motoros lécfűrészek segítségével darabolták fel az öles ágat. A műszaki mentés alatt a villamosforgalom mindkét irányba szünetelt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalal szerint több tömegközlekedési járat sem közlekedett a vihar miatt, a ferihegyi repülőtéren több járat késett.

Mint a BKK írta, a 3-as villamos helyett fakidőlés miatt a Határ úti végállomás és az Ecseri út között kellett buszokkal pótolni a szerelvényeket. A 80A és a 81-es troli helyett szintén pótlóbusz közlekedett a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, és a Libegő sem üzemelt a rossz időjárás miatt. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmában is kisebb fennakadást okoz a vihar, a Lufthansa, a British Airways, az Aegean és az Iberia egy-egy járata is késett, mert a rossz időjárás miatt nem tudnak landolni.

A legtöbb riasztás a fővárosból érkezett

Az országon kedden átvonuló vihar okozta károk nyomán országszerte 265 helyszínre riasztották a tűzoltókat – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t.

Hajdu Márton közölte: leginkább – mintegy 200 esetben – a heves szélben kidőlt fák, leszakadó ágak és elektromos vezetékek okoztak károkat. Számos alkalommal a felhőszakadás nyomán felgyülemlett vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, illetve több épület tetőszerkezetét is megrongálta a vihar. A legtöbb riasztást a fővárosból, illetve Pest megyéből kapták a tűzoltók, ám személyi sérülésről nem érkezett bejelentés – mondta Hajdu Márton.

Képünk illusztráció: Szabadi Bálint tű.zls./FKI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva