Kerületünkben járt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

Szerző • 2015-11-29 • Hírek, Közlekedés Kerületünkben járt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva941

A kormányzat családpolitikájáról, az ebben a témakörben hozott eddigi intézkedésekről, illetve jövőbeni tervekről is beszélt Veresné Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony a „Polgári Magyarországért” elnevezésű beszélgetés sorozat november 26-i állomásán.

A szakpolitikus elmondta, hogy háromgyermekes családanyaként maga is a munka, gyermek, család egyensúly megteremtését tartja az egyik legfontosabb feladatnak. Ugyancsak lényeges kérdésnek tartja, hogy minél több gyerek szülessen, amit megfelelő, családokat támogató intézkedésekkel is elő lehet segíteni.

Ma Magyarországon átlagosan 10 családban összesen 14 gyerek van, és 1981 óta minden évben fogy a magyar népesség – mondta Veresné Novák Katalin, de hozzátette, hogy az idei születésszám 20 éve a legmagasabb. – Az elmúlt öt évben csökkent az abortuszok száma is, bár a szám még mindig magas, 100 élve születésre 40 terhesség-megszakítás jut. A házasságkötések száma a 2002-2010-es kormányzati ciklusokban 24 százalékkal csökkent a korábbiakhoz képest, 2010 óta 9 százalékos a növekedés. A válások száma is csökkent az elmúlt öt évben.

Összefüggés van a kedvezőbb számok és az általunk képviselt értékalapú kormányzás között. Családpolitikánk alapelve, hogy aki vállalja a gyereknevelést, annak minden szépségével, terhével együtt, ne érezze, hogy szülőként hátrányok érik.

veresne02_bent

Az államtitkár asszony szerint hosszú távú, stabil családpolitikát vállal a kormányzat, a gyermeknevelés terheinek részbeni átvállalásával, támogatási rendszerrel, amellyel Európában az élcsoportban van Magyarország.

Az elv, hogy ne segélyt adjunk. A családi pótlék és a GYES mellett ott van a munkaviszonyhoz kötött családi adókedvezmény, amivel terveink szerint 2019-re 300 milliárd forintot hagyunk a családoknál – mondta Veresné Novák Katalin, aki fontosak tartja azt is, hogy a gyerekek olyan családban nőjenek fel ahol a szülők dolgoznak, és a gyerek ezt a példát látja.

Az államtitkár asszony az előadását követően a jelenlévők véleményét is meghallgatta és kérdéseikre is válaszolt a Kucsák László országgyűlési képviselő által moderált fórumon.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva