Kerületünkben lefülelt unokázós csalók ügye már az ügyészségen

Szerző • 2021-01-13 • Hírek, Közbiztonság Kerületünkben lefülelt unokázós csalók ügye már az ügyészségen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva72

A XVIII. kerületi nyomozók 38 rendbeli csalással gyanúsították a csoport tagjait, most már ügyészségi szakaszba került az ügy. A nyomozás adatai szerint D. Henrietta a telefonkönyvet lapozva minimum 150 telefonszámot hívott fel naponta 2018. augusztus 17. és szeptember 29. között 38 idős embert vert át a már jól ismert unokázós módszerrel, pénzért azonban csak három alkalommal mentek.

A a police.hu cikke szerint a 37 éves budapesti nő a legtöbbször a hívást fogadók unokájának adta ki magát, és milliókat kért arra hivatkozva, hogy balesetet okozott. A csaló a becsapott idősekhez végül csak akkor küldte el társait, amikor meggyőződött róla, hogy milliós összeg üti majd a markukat. Akiknél úgy ítélte meg, hogy kevés pénzt őriznek otthonukban, egyszerűen bontotta a hívást.

Az álrokon kiválasztott áldozataival azzal a mesével kerülte el a találkozást, hogy kórházba került és nem tudja személyesen elhozni a pénzt, ezért egy barátját küldi el érte. A sértettek lakcímére a 32 éves, taxisként dolgozó M. Róbert érkezett a pénzért, aki a banda harmadik tagjától, a 39 éves, fővárosi B. Gyulától kapta a címeket.

A rendőrök a nyomozás során azonosították a csalássorozattal gyanúsítható D. Henriettát és két társát, akiket 2018. október 1-jén a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen elfogták. Az eljárásban a csapat tagjait 3 rendbeli csalás bűntett és 35 rendbeli csalás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Az eljárást a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva