Kerületünkben tett látogatást a legmodernebb repülőgép

Szerző • 2017-09-10 • Hírek, Közlekedés Kerületünkben tett látogatást a legmodernebb repülőgép bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva521

Először a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Ferihegyen) mutatták be szeptember 8-án a világ legújabb fejlesztésű, szélestörzsű repülőgépét, az Airbus A350-t – olvastuk a beszámolót a bud.hu cikkében.

A Lufthansa – mely európa legnagyobb légitársasága – modern utasszállítója azért látogatott a kerületünkben található reptérre, mert a német légitársaság egy 50 évvel ezelőtti évfordulót ünnepelt meg nálunk. Fél évszázada történt ugyanis, hogy a cég menetrend szerinti járatokat indított a közép-kelet európai régió négy városába, Belgrádba, Budapestre, Bukarestbe és Zágrábba.

Az Airbus A350-es egyenesen Münchenből, a Lufthansa egyik bázisából érkezett hozzánk, és sokkal gazdaságosabb, mint elődje, az Airbus 330:

– 20 százalékkal gazdaságosabban üzemeltethető
– ugyanennyivel kevesebb káros anyagot bocsát ki
– 50 százalékkal halkabb

Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője köszöntőjében felidézte, hogy 1967-ben indították el az első járatot Budapestre egy Boeing 727-essel, az első évben 9 ezer utasuk volt. Most évente 1,6 milliós az utasforgalmuk.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva