Késsel támadtak a mentősökre Havannán

Szerző • 2017-09-04 • Hírek, Közbiztonság Késsel támadtak a mentősökre Havannán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva365

Augusztus 29-én, kora este a Havanna lakótelepre kihívták a mentőket, de a segélykérő élettársa a segítő szándékkal érkező egyenruhásokra támadt egy nagy késsel. A mentősöket egy járókelő mentette meg – olvastuk a Blikkben.

A lap szerint egy magas, kopasz férfi egy “alkar méretű” késsel indult a mentősök felé, amikor azok a sérült élettársát – egy nőt – kórházba akarták vinni. Egy éppen arra sétáló férfi meglátta az esetet, és a mentősök segítségére sietett. A lap információi szerint a hős idegen megsérült az alkarján a dulakodásban, de el tudta üldözni az agresszort.

A helyszínre kellett hívni a rendőröket, valamint egy újabb mentőautót is, aki a sérült hőst elvitte a kórházba.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint évente 100-150 hasonló támadás éri a mentősöket – a szidalmazást, verbális fenyegetéseket ebbe nem számolták bele.

Az ügyben a rendőrség eljárást indított, a tettes akár 8 évet is kaphat, mert hivatalos személy elleni erőszakot felfegyverkezve követett el.

Képünk illusztráció!

Fotó: Lakatos Péter/MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva