Kész járdák, épülő kutyafuttató

Szerző • 2018-05-25 • Hírek, Közélet Kész járdák, épülő kutyafuttató bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva991

A Lakatos-lakótelepen befejeződött a 2018-as járdaprogram. Amint azt Kádár Tibor képviselő elmondta, az 5. számú önkormányzati körzetnek ezen a részén a járdák 80 százaléka kapott új útburkolatot az elmúlt hat évben.

Kádár Tibor elmondta, hogy jelentős lépések történtek a közvilágítás megújítására és bővítésére is.

Tavaly a locsolóhálózatot is helyreállítottuk, így az alapvető infrastrukturális alapokat letettük – tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki azt is kiemelte, hogy a parkok és a játszóterek karbantartása mellett a kutyások és a nem kutyások közötti együttélés javítására is nagy figyelmet fordítanak.

Fontos, hogy mindkét társadalmi rétegnek helye van a lakótelepen. A kutyások között felmérést végeztünk, és ennek eredményeként átfogó fejlesztés valósul meg idén. Növelni fogjuk a kombinált gyűjtőedények számát, az Üllői út sétányrészére már kihelyezték az újakat, kutyapiszokgyűjtő zacskókat osztunk, és az Aranyeső utcai garázssornál megépítjük az új kutyafuttatót.

A Lakatos úti lakótelepen jelenleg egy kutyafuttató van, az úgynevezett Görögdombon.
Ez szükséges, de nem elégséges, nem elégíti ki a lakótelepi kutyások elvárásait. Az új kutyafuttató három részre osztott füves terület lesz, ahova új fasort is telepítünk – beszélt a tervekről a képviselő. – Lesz esővédő, itatócsap, több pad, valamint ügyességi pálya is. A kutyafuttató két térfigyelő kamera között épül meg, ezért biztonságosabb lesz. Szakítani lehet azzal a szokással, hogy csak reggel 7 és este 8 között lehet igénybe venni a kutyafuttatót., mert azokra is gondolunk, akik esetleg este 11-kor szeretnének bemenni. Budapest XI. kerületében a legtöbb futtató 0–24 órában van nyitva, ennek a most készülőnek is ilyen lesz a nyitvatartása. A nyári melegben különösen fontos, de a zöldterület karbantartásához is elengedhetetlen a víz, így a futtató mindhárom részében lesz külön-külön vízvételi lehetőség.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva