Készül a csapatunk!

Szerző • 2014-10-09 • Egyéb, Hírek, Sport Készül a csapatunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1680

A 1908 SZAC KSE csapata idén toborzást tartott egy női labdarúgó csapat létrehozásának céljával. Sajnos a csapatlétszám nem alakult úgy, hogy a nagypályás bajnokság indulási jogát megszerezzék, de ennek ellenére mérkőzésben és edzésben gazdag idény várható.

A Jelen állapotokról Abonyi Péter, a csapat vezetője fejtette ki gondolatait.

szac lányok 2

Honnan jött az ötlet, hogy szükség van női csapatra?

Az elnökség, amikor kitalálta, hogy legyen kemény utánpótlásunk körülbelül akkor fogalmazták meg azt is, hogy indítsunk egy női focicsapatot az útjára. Ez az elhatározás tavaly november környékén történt meg.

Hogyan kezdtek neki?

Horváth Bence – aki nálunk az utánpótlásért felelős szakember – kezdett neki a feladatnak. Jómagam régóta híve vagyok a női focinak, így rendszeresen jártam NB1-es NB2-es mérkőzésekre. Semmiképpen sem szerettem volna kimaradni ebből a feladatból, így végül én lettem a csapat vezetője.

Sajnos a nagypályára nem jött össze a csapat. Hogyan tovább?

Az első hónapokban 3-4 emberrel kezdtük el az edzéseket, de csapódtak hozzánk később még páran. Java részük a Pogány Frigyes szakközépiskolából érkezett, de sajnos hamar jöttek kifogások, és szinte teljesen lecserélődött a társaság. Most pontos számot nem tudnék mondani az edzéslátogatottságok alapján, de nehéz dolgunk van, az biztos. Szerencsére folyamatosa jönnek és aktívan foglalkozunk a toborzással is. Érkezett egy 15 éves lány, aki kijelentette, kapus akar lenni. Enek azért örültünk meg nagyon, mert az egyik legnagyobb problémánk oldódott meg. Ugyanis a lányok nem mernek beállni a kapuba.

szac lányok 1

Hogyan gyakorolják a játékot a lányok?

Nagypályás csapat ugyan még nincsen de az, AC Villám csapat edzője megkeresett egy pár hónappal ezelőtt, hogy ők is hasonló problémával küzdenek. Felkutatta a főváros környéki hasonló helyzetű csapatokat, így el tudtunk indítani egy tornarendszert. A 6-8 csapat műfüves kispályán 4+1-es felállással, a futsal szabályainak megfelelően játszik majd egymás ellen. Vasárnap volt az első mérkőzésünk.

Milyenek voltak az első tapasztalatok?

Jó iskola volt az első mérkőzést, hiszen egy teljesen más szituációban látták egymás és önmaguk játékát a lányok. Volt, aki lámpalázas volt, de volt aki a képességeivel nyűgözött le. Nagyon jó felkészülési tapasztalat volt ez számunkra.

Mik a célok?

Egyértelműen a csapat felduzzasztása a hátralevő 8-10 hónapban, hogy stabil kerettel indulhassunk jövőre nagypályán. Addig pedig lesz némi játék és edzéstapasztalatunk, ami nagyon nem mindegy. Mondhatom, hogy készül a csapatunk, és megteszünk mindent a sikerek érdekében.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva