Készüljünk a csillagzáporra – hamarosan érkeznek a Perseidák

Szerző • 2017-08-10 • Hírek, Könnyű Készüljünk a csillagzáporra – hamarosan érkeznek a Perseidák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva373

Augusztus 12-e az év egyik legromantikusabb éjszakája: ismét közel kerülnek bolygónkhoz a Perseidák. A híres meteorrajnak köszönhetően igazi hullócsillag-zápornak lehetünk szemtanúi. Aki csak teheti, menjen ki a kertbe vagy egy parkba, hogy megcsodálja a csillaghullást.

A Perseidák talán a leglátványosabb és legismertebb hullócsillagraj: sok apró porszemcséből áll, melyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek, a földfelszínt nem érik el, vagyis hullócsillagként végzik. A hullócsillagok megfigyelésére leginkább az éjféltől hajnalig terjedő időszak alkalmas, ilyenkor láthatóak ugyanis a legnagyobb számban.

A Perseidák érkezését figyelni talán a legszebb nyáresti program: Magyarországon gyakorlatilag bárhonnan jól látható a meteorraj, csak a felhőtlen égboltért kell szorítani.

Hullócsillagok Éjszakája

A Budapesti Programok és a Budapesti Showszínház például Hullócsillagok Éjszakája néven szervez összejövetelt a Csillebérci Szabadtéri Színházban (XII. ker. Konkoly-Thege Miklós u. 21.), ahol a kisebb mértékű fényszennyezésnek köszönhetően jobban látszik majd a látványosság. Lesz élőzene a néhány gyertyával megvilágított szabadtéri színpadon, az ingyenes jegyek sajnos elfogytak, a maradék 300 belépőt 2000 forintos áron lehet megvásárolni. További részleteket a programról ide kattintva talál!

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva