Készüljünk, februárban visszatérnek a mínuszok

Szerző • 2018-01-31 • Hírek, Közélet Készüljünk, februárban visszatérnek a mínuszok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva662

Az elmúlt pár napban rendkívül kegyes volt hozzánk az időjárás, de már sajnos nem örülhetünk sokáig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hideget jósol a következő napokra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) friss jelentése szerint jövő hét hétfőtől ismét visszatérnek a mínuszok és a fagyos reggelek (heti hőmérsékleti anomália február 04-ig):

(A várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliát bemutató térképek a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) valószínűségi előrejelzései alapján készülnek, és négy hétre előre szemléltetik – heti bontásban, heti átlagértékekkel – a 20 éves modellklímától vett várható eltéréseket.)

Az OMSZ heti előrejelzése szerint hétvégén este már mínuszokat tapasztalhatunk, jövő hét elejétől pedig alig emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

Sőt, nemhogy visszatér a tél, hanem most jön csak igazán a hírek szerint. Azt írták, jelentős mennyiségű csapadék is várható eső formájában, de valószínűleg havas eső is lesz, mínuszokkal. Ami a mostani hetet illeti: csütörtökön és pénteken is csapadékos lesz az időjárás 2- 12 fokkal. A hétvégén is sokat esik majd az eső, a hőmérséklet pedig nem változik.

Forrás: omsz.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva