Két autót adományozott az önkormányzat (VIDEÓ)

Szerző • 2016-07-15 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a tizennyolcból Két autót adományozott az önkormányzat (VIDEÓ) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2341

Új gépkocsit kapott a Heim Pál Gyermekkórház és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat a XVIII. kerületi önkormányzattól. A járművek megvásárlásáról a májusi ülésén döntött a képviselő-testület. Nézze meg cikkünkben a WEBHÍRADÓ18 riportját is!

A kórház az éjszakai orvosi ügyelet során használja majd a kétkerék-meghajtású Suzuki Vitarát, a típus négykerék-meghajtású változata pedig Pestszentlőrinc-Pestszentimre erdős területein, földútjain teljesít szolgálatot.

A gyermekkorház ügyeletes orvosai havonta átlagosan 150-200 gyermeket látnak el a XVIII. kerületben. Elsősorban a két-három éves gyerekek érintettek a szezonális, lázzal járó légúti vagy egyéb betegségekben. Nagyon fontos, hogy az orvos minél előbb és biztosan megérkezzen, ezért egy új, műszakilag kifogástalan, üzembiztos jármű nagy segítség számunkra. Az ügyeletet két-három autó látja el, és az éjszakai hívásoknál, ugyanúgy, mint a taxitársaságoknál, meg van szabva, hogy mennyi idő alatt kell kiérni. Ezek a gépkocsik télen-nyáron több százezer kilométert tesznek meg – mondta az autó átvételekor dr. Nagy Anikó, a gyermekkórház főigazgatója.

A WEBHÍRADÓ18 videója:

A mezei őrszolgálat egy korábban ugyancsak a kerületi önkormányzattól kapott gépjárművét tudja most lecserélni.

Az egyik autónk elöregedett, a mindennapos használatban kiszolgált, és a fenntartása, javíttatása már rendkívül gazdaságtalan volt. Ezért kértük az önkormányzat segítségét. A most kapott négykerék-meghajtású járműnek a terepképessége is jobb az elődjéénél, így nehezebb terepen is könnyebb lesz vele ellátni a szolgálatot – emelte ki Oláh Csaba, az őrszolgálat vezetője.

suzukiatadas_kint

suzukiatadas02_bent

A gépkocsikat Ughy Attila adta át, aki elmondta, hogy mindkét jármű növeli a kerületben élők biztonságérzetét.
Ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten segíteni a közösségért a kerületünkben is tevékenykedő szervezetek munkáját – mutatott rá a polgármester.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva