Két budapesti járatot is törölt a Lufthansa

Szerző • 2015-11-07 • Hírek, Közlekedés Két budapesti járatot is törölt a Lufthansa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva683

Sztrájkolnak a Lufthansa német légitársaság légiutas-kísérői, ezért a vállalatnak törölnie kellett pénteken délután a Frankfurtból Budapestre érkező, illetve Budapestről Frankfurtba induló két-két járatát. Összesen 290 járatot kellett törölniük világszerte.

”A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport röviddel 13 óra előtt elérhetővé vált járatinformációi szerint törölték a Lufthansa Budapestről 14.35-kor és 19.05-kor Frankfurtba induló járatát, valamint a Frankfurtból 18.20-kor és 22.45-kor Budapestre érkező járatát. A sztrájk csak a Lufthansa anyavállalatot érinti, a konszernhez tartozó leányvállalatok, így a Germanwings, a Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működik.” – közölte az MTI

A vita

A dolgozók azért lázadtak fel, mert a cég az új munkatársaknak kedvezőtlenebb nyugdíjakat biztosít, mint a már meglévőeknek. A sztrájkot az ún. UFO német ágazati szakszervezet kezdeményezte, előreláthatólag egy hétig tart majd a tüntetés. Ennek köszönhetően a Lufthansa összesen 290, köztük 23 hosszútávú pénteki járatát volt kénytelen törölni, ami csaknem 37,5 ezer utast érint.

Amennyiben a jelenleg is érvényben lévő akcióval nem érnek el sikereket, úgy november 13-án újabb munkabeszüntetésre lehet számítani.

“Sajnáljuk, hogy ezt kell tennünk, ugyanakkor sajnos úgy látjuk, hogy nincs más alternatíva.” – mondta Nicoley Baublies, a szakszervezet vezetője.
A Lufthansának egy analitikus szakértő szerint naponta 20 millió euróba kerül ”a buli”. Az évben már pilóták is sztrájkoltak, ők 130 millió bevételkiesést szereztek a cégnek.

Fotó: http://cdn.phys.org/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva