Két iskolát és egy bölcsődét korszerűsítettek 150 millió forintból

Szerző • 2019-04-16 • Fejlesztések, Hírek Két iskolát és egy bölcsődét korszerűsítettek 150 millió forintból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1019

Befejeződött a Bókay Árpád Általános Iskola, Dohnányi Ernő Zeneiskola és a Micimackó Bölcsőde épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata több mint 150 millió forintot fordított homlokzati hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, tetőszigetelésre és napelemek elhelyezésére, melyből a kerület az Európai Unió a Magyar Kormányon keresztül több mint 113 millió forint támogatásban részesült a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

A beruházás eredményeként a két iskola és bölcsőde üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 68 tonnával, energiafelhasználása 767 GJ-lal fog csökkenni. A felszerelt napelemek összteljesítménye 65,5 kW, amely 245 GJ/év előállított energiamennyiséget jelent.

A számszerűsíthető eredményeken túl a projekt megvalósulásától a két iskola és a bölcsőde épülete szebbé, használata komfortosabbá vált.

A most befejeződött fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Közös munkánk eredményeként (a korábban már korszerűsített intézményekkel együtt) kerületünk már több mint húsz, energetikai szempontból teljesen megújult bölcsődével, óvodával, iskolával büszkélkedhet.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva