Két önkormányzat, egy reptér és foglalkoztatásnövelés

Szerző • 2016-07-14 • Hírek, Közélet Két önkormányzat, egy reptér és foglalkoztatásnövelés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1750

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és Vecsés Város Önkormányzata közösen vesz részt a Norvég Alap által támogatott „A budapesti nemzetközi repülőtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerőpiaci szolgáltatásokkal Bp. 18. kerületében és Vecsésen” című nemzetközi partnerségi projektben. Az önkormányzatok igényfeléréshez kérik a a cégek és lakosok segítségét.

A projekt célja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér térségében a helyi foglalkoztatás ösztönzése innovatív munkaerőpiaci szolgáltatások kialakításával.

A projekt keretében a két önkormányzat a projektpartnerekkel (Budapest Főváros Kormányhivatala – XVIII. ker. Foglalkoztatási Osztály, Felnőttképzők Szövetsége, Budapest Airport Zrt., Zsigmond Király Főiskola, Lillehammeri Egyetem) együtt feltérképezi a reptérhez kötődő vállalatok munkaerő szükségletét, valamint a helyi lakosság képzési és munkavállalási igényeit. Az igényfelmérés célja, hogy olyan képzések kerüljenek megvalósításra, melyek elvégzésével a részt vevők képzettségüknek megfelelő munkahelyeken, helyi vállalkozásoknál tudjanak elhelyezkedni. 2016 októberétől induló képzéseken, tréningeken a kerületi és vecsési lakosok ingyenesen vehetnek részt.

A képzési portfólió kialakításához kérjük, az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a folyamat sikeréhez!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0no3QzMUS6eNhTGtYE89ivE78QNzNvX3KU0_7RdLd9pHcEA/viewform

A kérdőív kitöltése anonim, kb. 5 percet vesz igénybe. Legkésőbb 2016. július 25. hétfő 16:00-ig várjuk válaszait.

Köszönjük segítségét!

A projekttel, illetve az induló képzésekkel kapcsolatos esetleges kérdéseit a norvegalap@bp18.hu e-mail címen várjuk!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva