Két pályával gazdagodott a Vilmos Endre Sportcentrum

Szerző • 2018-10-24 • Fejlesztések, Hírek, Sport Két pályával gazdagodott a Vilmos Endre Sportcentrum bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1605

Bár egy ideje edzésekre már birtokba vették a különböző csapatok a Vilmos Endre Sportcentrumban elkészült nagy műfüves és élőfüves pályát, az ünnepélyes átadásukra viszont nemrég került sor. Tortával, focimeccsekkel és nevetéssel avatták fel a kerület sportéletének új gyöngyszemeit – olvastuk a varosgazda18.hu oldalon.

Vidám gyermekek, sportkedvelő fiatalok, középkorúak és idősek, Pestszentlőrinc-Pestszentimre vezetői és prominens személyei, illetve az MLSZ képviselői közösen teremtettek ünnepi hangulatot a október 17-én megrendezett pályaátadón. Az ünneplésre volt is ok, hisz hatalmas fejlődést tudhat maga mögött a Vilmos Endre Sportcentrum, ami egyben a Városgazda Utánpótlás Akadémia Labdarúgó Szakosztályának az új bázisa is. Ennek a fejlődésnek a leglátványosabb része az új labdarúgó pályák, amelyek a 2018-as év elején elkészültek, azóta pedig a sportcentrum infrastruktúráján (járdák, kandeláberek, öltözők, villamossági és informatikai hálózat…) folytak a munkálatok. A pályák és az új öltözőépület építése a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapest Pályaépítési Programjának keretein belül valósult meg.

Egészséges, sportos kerület

Az ünnepségen többek között részt vett Ughy Attila, a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, dr. Lévai István Zoltán polgármester-helyettes, Dömötör István alpolgármester, Szarvas Attila alpolgármester, Gundel Takács Gábor, az MLSZ Budapesti Pályaépítés Program Intéző Bizottság alelnöke, Banyár László, a Városgazda18 Zrt. vezérigazgatója, valamint Kissné Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója.

Az ünnepi beszédek sorát Lévai István Zoltán nyitotta meg, és összegezte a kerületben elért sportvonatkozású sikereket és célokat.

Ennek a sportpályának az átadása, a sportközpont megújítása csak egy a sok fejlesztés közül, és itt nem csak a labdarúgó pályáknak a megújítására, átépítésére, létrehozására gondolok. Az önkormányzatunk kiemelten kezeli általánosságban a sportinfrastruktúra fejlesztését és új sportfelületek létrehozását. Az óvodáktól a sportpályákig mindent fejlesztünk, már 20 óvodai mini pályát adtunk át, és a teljes iskolai rendszerben felújítottunk, vagy új pályákat építettünk. A nagyon jó kapcsolatnak köszönhetően elsőként mondhatjuk el, hogy az MLSZ Budapest Pályaépítési Programjának köszönhetően átadhatunk 3 nagy labdarúgó pályát. Gondolunk természetesen a grundokra is, elindítottuk a grundpálya programunkat is. Úgy gondoljuk, a sportba befektetni megéri, és nemcsak az a cél, hogy a magyar labdarúgásnak labdarúgókat adjunk, hanem az, hogy mindenképp egészséges felnőtteket neveljünk itt, a XVIII. kerületben – mondta Lévai István Zoltán.

Gundel Takács Gábor jó érzésének adott hangot az egybegyűltek előtt.

Ha óvodás lennék, vagy mezben lennék, már rég fociznék. Jó itt lenni, egy olyan pályán, amin érzékeljük a munkánk eredményét, és végre azt lehet látni, hogy fociznak rajta kicsik, nagyok és öregek. Reméljük, hogy mire ez a pályaépítési program kifut, és minden pályát felújítunk, akkor mintegy 150 pálya lesz Budapesten.

Ughy Attila korábban sem titkolta, hogy erős, személyes érzelmi szálak kötik a VESC pályához, aki gyermekként sokat focizott itt, most pedig nosztalgiázva hasonlította össze az a régi és mai állapotokat.

Profilból hajtogatott csőből volt a kapu kialakítva, sokszor sérültünk, mindig összetörtük magunkat, azok a pályák még nem voltak biztonságosak. Tudjuk jól, ha a magyar csapat egy-egy mérkőzés után nem az elvárt eredménnyel érkezik le a pályáról, akkor mindig azt mondják, hogy bezzeg a mi korunkban, amikor még varrott labdával, rossz pályákon játszottunk, mennyivel jobb eredményt értek el a csapatok…Én ezt nem hiszem, hogy így van. Ha nincs meg a megfelelő sportinfrastruktúra, nincsenek meg azok a feltételek, amik kicsábítják a gyereket, ha a szülő nem érzi jól magát abban a környezetben az alatt az idő alatt, amíg a gyerek játszik, akkor sokkal kevesebb lesz az a gyerek, aki a későbbiekben a sportot fogja választani. Szeretnénk azt érezni, hogy a fiatalok hozzászoknak ahhoz, hogy mindennap kell mozogni, és ne legyen nagyobb csábító erő a laptop vagy valamilyen számítógépes játék. Ezek a sportpályák, sportprogramok ezt szolgálják, hogy minél több gyerek ide tudjon jönni, minél több gyerek élvezze a játékot. Reméljük, hogy így minél többen egészséges felnőtté fognak válni – mondta bizakodva Pestszentlőrinc -Pestszentimre polgármestere.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva