Két sikeres újraélesztés is volt a fővárosban

Szerző • 2016-01-08 • Hírek, Közélet Két sikeres újraélesztés is volt a fővárosban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1899

A mentősök sikeresen visszahoztak két embert az élők sorába a fővárosban, mindezt egy és ugyanazon a napon, pénteken. Az örömhírt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte a médiával.

Zuglóban egy autóban ülő nő lett rosszul olyannyira, hogy a mentők megérkezésekor a szívműködése is megállt, vagyis a klinikai halál állapotába került. A mentők ötperces küzdelemmel és egy életmentő készülék (defibrillátor) használatával sikeresen újraélesztették az 50 év körüli beteget, aki röviddel később már eszmélhez is tért, stabil állapotban sikerült szívcentrumba szállítani.

Az V. kerület egyik lakásában egy 60 év körüli férfi esett össze, neki a vérkeringése, illetve a légzése is leállt. Az újraélesztést az ő esetében a nagy lélekjelenléttel rendelkező hozzátartozók kezdték meg, akik telefonon kaptak instrukciókat a folyamat megkezdéséhez és kivitelezéséhez.

A diszpécseren kívül a percek alatt kiérkező kocsi személyzete is hozzájárult a művelet sikeréhez. Mint kiderült, a férfi életét korábban már egyszer a munkatársai is megmentették, mikor munkahelyén esett össze. Az újraélesztést akkor az ott kihelyezett, laikusok által is használható defibrillátor is segítette.

Képünk illusztráció: liverpoolbidcompany

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva