Két új biztonsági ellenőrző pont a reptéren

Szerző • 2020-07-18 • Hírek, Közélet Két új biztonsági ellenőrző pont a reptéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva206

A tavalyi bővítések után ismét két új biztonsági ellenőrzőpontot adtak át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport ezzel összesen 18-ra növelte az utasbiztonsági csatornák számát, így jövőben is gördülékenyen folyhat az utasok kötelező repülőtéri ellenőrzése – írta a bud.hu.

A Budapest Airport a két új biztonsági ellenőrzőpont átadásával összesen 18-ra növelte a terminálokon rendelkezésre álló utasbiztonsági folyosók számát. Az új ellenőrzőpontokat világszínvonalú technikai fejlesztéssel, egy automata rendszerrel szerelték fel.

Az új rendszer egyrészt felgyorsítja a folyamatot, oly módon, hogy az ellenőrzés végén visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére, emellett lehetőséget ad a légiközlekedés-biztonság legfejletteb kézipoggyász röntgenezési módszerének bevezetésére, melyet „remote screening”-nek nevez a szakma. Ebben az esetben a röntgenképek elemzése az ellenőrzőponttól távol, egy nyugodtabb, koncentrációt elősegítő környezetben történik, ahol a forgalmi viszonyoknak megfelelően változtatható az operátorok száma. A két új ellenőrzőpont dizájnjában is kiemelkedő: íves kialakítású, tágasabb és világosabb a korábbi folyosóknál.

A mostani kapacitásbővítéssel a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő a legforgalmasabb időszakban is a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt maradhat. A mostani bővítés a SkyCourt 2011-es megnyitásához képest 50%-os kapacitásnövekedést jelent. A beruházás értéke közel 440 millió forint.

Szintén gördülékenyebbé teszi az ellenőrzés folyamatát az a technikai újítás, amelyet a Budapest Airport a közelmúltban Európában az elsők között vezetett be. Az új technológiának köszönhetően a nagyobb elektronikai eszközöket – mint például a laptopot vagy hajszárítót – már nem kell kivenni a kézipoggyászból, hiszen azok ellenőrzését az új szoftver e nélkül is precízen el tudja végezni.

A Budapest Airport rendszeresen repülőtéri értesítőt ad ki, hogy a friss információkról, adatokról tájékoztassa a közvéleményt. Kérjük, kövesse facebook oldalunkat és weboldalunkat, ahová a repülőtéri értesítő feltöltésre kerül.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva