Két újabb iskola kapott műfüves futballpályát az ősz végén

Szerző • 2015-12-02 • Hírek, Sport, Videók, Videók a tizennyolcból Két újabb iskola kapott műfüves futballpályát az ősz végén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1668

Az elmúlt héten a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Gulner Gyula Általános Iskola diákjai focizhattak egy jót annak örömére, hogy ezekben az intézményekben is átadták a műfüves pályát. A kerületben így már kilenc ilyen pálya szolgálja a sportot, az egészséget és a tanulók örömét.

Bizony, sürgette az idő a szervezőket, a pályaátadókat, mert az időjárás rosszabb kedvűre, hűvösre fordult. Nem maradt olyan sportos, mint a gyerekek, akik nagyon várták már, hogy átadják az új „stadiont” az iskolájuk udvarán. A sort a Vörösmarty nyitotta (pontosabban folytatta, hiszen a korábbi hónapokban már hét kerületi suliban nőtt ki a földből a műfüves), és szinte hihetetlen, de a pálya olyan örömmel töltötte el a diákokat, mintha valóban stadiont avattak volna.

Lőrinc jó hely

A Vörösmarty iskolában három hete adták át a 20 x 40-es pályát, amelyet, mondani sem kell, már az ünnepélyes átadás, szalagátvágás előtt birtokba vettek a gyerekek. Szinte le sem lehetett zavarni őket róla…

A WEBHÍRADÓ18 riportja:

Aztán mégiscsak sikerült, egy rövidke megnyitó erejéig átadták a helyet a felnőtteknek. Azoknak, akiknek a műfüveset köszönhetik. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programját Őze Tibor képviselte, a kerületi önkormányzatot pedig a sportért is felelős alpolgármester, Lévai István Zoltán.

mufu01_bentr

S hogy miért ők voltak a legelsők az elsők között? Nyilván azért, mert mint valamennyi műfüves, ez is az MLSZ és az önkormányzat összefogásával készült el.
Köszöntőjében a jövőbe történő befektetésnek nevezte a pályát Lévai István Zoltán. Őze Tibor, az egykori labdarúgó és edző azt mondta, hogy korábban csak ritkán járt ebben a kerületben, nem is nagyon tudta, merre van. „De most, hogy már másodszor járok önöknél, rá kell jönnöm, hogy Lőrinc nagyon jó hely. Ahol ennyi sportos, a focit szerető gyerek van, kötelező pályákkal kiszolgálni őket, mert hálásak lesznek érte.”

Aranyos történet

A másik suliban, a Gulner Gyula nevét viselőben az igazgató, Kerekes Elek megmosolyogni és megírni való történetet mesélt.

mufu02_bent

– Amikor elkészült ez a 12 x 24-es dühöngő, de még nem adták át, a legkisebbek, az elsősök és a másodikosok „beszöktek” a pályára, letérdeltek, lefeküdtek, és óvatosan simogatták a füvet. Olyan aranyos jelenet volt, hogy meghatódtam tőle. A lényeg az, hogy nagyon-nagyon várták, vártuk már ezt a pályát, amely az iskola eddig nem igazán kihasznált részén készült el. Az biztos, hogy a jövőben ezek lesznek a Gulner legforgalmasabb négyzetméterei.

mufu03_bent

A hűvös idő nem zavarta a gyerekeket, mert olyan focimeccset vívtak egymással, mintha már most egy Európa-bajnokságon lettek volna. Az önkormányzatot Lévai István Zoltán és Szarvas Attila alpolgármester képviselte, a városüzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. részéről Banyár László vezérigazgató volt jelen az átadáson.

Jó a szeme…

Az MLSZ-ből egy egykori kiválóság jött az eseményre. Tóth András, a 19-szeres válogatott labdarúgó elmondta, biztos abban, hogy a mai gyerekek egyszer egy nemzetközi tornán fogják képviselni a színeinket, s ennek a pályának a költsége akkor megtérül majd. Az átadást követő mérkőzés egy-egy akciójához fűzött megjegyzése azt sejtette: még ma is jó a szeme a focihoz Tóth Andrásnak.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva