Kétmilliárd forintból nem lehet egy kerületet működtetni

Szerző • 2020-12-08 • Hírek, Közélet Kétmilliárd forintból nem lehet egy kerületet működtetni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva138

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy a parlament hozzon törvényt az iparűzési adó felfüggesztésére vagy törlésére. Milyen következményei lennének a kamara elnöke által fölvetett javaslat megvalósításának? – erről kérdezte Kőrös Péter alpolgármestert a bp18.hu, aki többek között arról is beszélt, hogy ha Parragh László javaslatát komolyan vesszük, akkor a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyarországon letelepedett multik gazdasági érdekeit nézi.

Az ötlet nagy hullámokat vert kormánypárti és ellenzéki vezetésű településeken egyaránt – írta cikkében a bp18.hu. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere például így reagált a közösségi oldalán: “Ha röviden szeretnék válaszolni Elnök Úrnak: kérem, hagyja már békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket! Ha kicsit hosszabban: értékelhető a szándék, hogy könnyítsenek a vállalkozások terhein, az pedig biztos, hogy a cégek terheit semmilyen iparűzési adóemeléssel nem szabad növelni a jelenlegi helyzetben.”

Kőrös Péter arról is beszélt, hogy a kormányzati szándék egyértelmű: hogy az önkormányzatiságot, illetve a gazdaság szereplőit bizonyos körben tönkretegyék. “Nézzük meg, mi zajlik a turizmus-vendéglátás területén. Hivatalos adatok szerint több mint 150 ezer ember veszítette el a munkáját ebben a szektorban, és az igazán nagy leépítések második része most jön. A budapesti szállodákat, éttermeket döntően a külföldiek tartják el. Szerintem most az fog történni, hogy jönnek a kormányközeli oligarchák, és aprópénzért fölvásárolják a budapesti szállodákat és éttermeket. És ahogy kivéreztetik a vendéglátást, ugyanúgy tesznek a városokkal is. A kormánypárti győri vagy székesfehérvári polgármester nem véletlenül tiltakozik kézzel-lábbal ez ellen.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva