Kétmilliárdból mentik meg a csillaghegyi strandot

Szerző • 2015-10-08 • Fejlesztések, Hírek Kétmilliárdból mentik meg a csillaghegyi strandot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva744

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. félelmetes összeget szán a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda felújítására, ami a főváros tulajdonában álló cég strandokat és uszodákat érintő nagy volumenű tervének keretében valósul meg.

Nem sokkal azután, hogy beszámoltunk arról, milyen pozitív változásokon esett át a Rudas Gyógyfürdő, a Figyelő Online egy jövőre megvalósuló, a Csillaghegyi strandot érintő jó hírről számolt be. Varga Zsolt írásából kiderült, hogy 2016 szeptemberében megkezdődik a hazánk egyik legrégebbi strandjának korszerűsítése, amit eddig folyamatosan fenyegetett a bezárás veszélye.

Mint ahogy az lenni szokott, a stranddal nem nyáron van probléma, hanem télen: a leghidegebb hónapokban is működő, fűtött medence ugyanis komoly veszteséget termel. Ennek legfőbb okozója a medence fölé felhúzott sátor, amin szinte több a lyuk, mint az ép felület. Évente akár száz millió forint is lehet a ráfizetés a vezérigazgató, Szőke László szerint.

A súlyos problémát a Budapest Gyógyfürdői Zrt. kívánja megoldani jövőre: a főváros az egyik legnagyobb beruházására készül. A kezdetleges, egyelőre még nem végleges tervek szerint nem csak a normálisnak mondható működést állítják helyre, hanem új részlegeket is készülnek építeni: a hírek szerint látványfürdő, illetve korszerű edzőterem is lesz a domboldalon.
A Csillaghegyi Strand veszteség most évente 90-100 millió forint, elsősorban a téli üzemeltetés miatt. Ha megújul a strand, reményeink szerint nullszaldós lesz. Azaz 15-20 év alatt megtérül a beruházás” – számolt Szőke László.

A fővárosnak köszönhetően már javában folyik a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti rekonstrukciója, illetve szeptemberben kezdetét vette a Paskál Strand téliesítése is, a zuglóiak nagy örömére.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva