Kétszer két sáv épül a ferihegyi gyorsforgalmi út helyett

Szerző • 2020-10-19 • Hírek, Közélet Kétszer két sáv épül a ferihegyi gyorsforgalmi út helyett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva127

Kiírták a tendert a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítására és bővítésére, olvasható Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetőjének közösségi oldalán. Megszűnik korlátok közé szorított szűk folyosó, ha elkészül a kétszer két sávosra bővített útpálya. Jelentősen javulhat a dél-pesti közlekedés, kerékpárút is épül.

Az eddigi aluljárók és felüljárók megmaradnának a kétszer két sáv átvezetésével, kivétel a legbelső, Határ úti metróállomás fölötti felüljáró, ami maradna kétszer egy sávos, hogy ne vezessen be nagyobb forgalmat a belvárosba. A csomópontoknál, felüljáróknál az út kiszélesedne kétszer három sávra a kanyarodók miatt.

Az eljárás nyertesének a kiviteli tervek és a tenderdokumentáció elkészítéséig kell eljutnia 2022-re, írja Vitézy a bejegyzésben. Ha minden szerencsésen összeáll, és forrás is lesz rá, akkor onnantól még legalább két-három év a kivitelezés, vagy még akár több is, hiszen teljesen nem lehet lezárni ezt az útvonalat, valamennyire fenn kell tartani rajta a forgalmat.

Az átalakítás célja a kiírás szerint egyébként, hogy biztonságosabbá, kevésbé zavarérzékennyé tegyék az útszakaszt, amiket gyakran bénítanak meg teljesen balesetek, valamint hogy a környező kerületeket kevésbé vágja majd el egymástól. Várhatóan a forgalom lassul majd az egybeépítés után, amit a várakozás szerint a ferihegyi gyorsvasút ellensúlyoz majd – egyszer, ha megépül.

Forrás: telex.hu
Fotó: Róka László / MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva