Kezd alakot ölteni a gyermekorvosi rendelő

Szerző • 2020-02-08 • Fejlesztések, Hírek Kezd alakot ölteni a gyermekorvosi rendelő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva406

Igazán érdekes látványt nyújt a leendő Pestszentimrei Gyermekorvosi Rendelő, aminek a kivitelezése most érkezett el az épület külső megjelenését döntően befolyásoló tetőrészhez. A Városrehabilitáció18 Zrt. menedzselésében épülő rendelő bruttó 1020 m2 területtel rendelkezik majd – olvastuk a varosgazda18.hu oldalon.

A rendelő bruttó 580 millió forintos költségét egy 350 millió forintos egyedi állami támogatás, illetve Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának 230 millió forintos önrésze fedezi. Teljesen megújul a rendelő melletti terület is, erre a „TÉR_KÖZ pályázaton” nyert pénzt a XVIII. kerületi Önkormányzat.

A gyermekorvosi rendelő több ezer gyermeket lát majd el. A földszinten helyezkednek el gyermekorvosi helyiségek (beteg gyermek ellátás, illetve 2 db gyermekorvosi rendelő), orvosi öltözők, mosdók, pihenő és a szükséges kiegészítő funkciók, szociális blokkok. Ugyanezen a szinten helyet kap egy büfé is, mely a közlekedőről és a közterület felől egyaránt megközelíthető lesz. Az emeleten védőnői helyiségek (2 db szűrőhelyiség, rendelő, kezelő helyiség és iroda), illetve az azokat kiszolgáló öltöző, mosdó funkciók találhatóak, továbbá a szociális blokkok mellett 1 db fogorvosi rendelő és hozzá tartozó mosdó és raktárhelyiség is.

A rendelő előreláthatólag 2020 nyarán készül el.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva